ОСТАННІ НОВИНИ

Росія не гарантує дотримання перемир’я на Донбасі

Вероніка Рой

|

У Кремлі заявили, що Росія не є учасницею війни на Донбасі, тому не може гарантувати дотримання перемир’я бойовиками так званих «ДНР» і «ЛНР». Про це пише Громадське з посилання на ТАСС.

 

За словами прессекретаря президента РФ Володимира Путіна Дмитра Пєскова, нове всеосяжне перемир’я на Донбасі є «суттєвим та позитивним кроком у бік зміцнення довіри». Також він наголосив на важливості дотримання режиму припинення вогню, але відповідальність за бойовиків Москва із себе, як завжди, знімає.

Пєсков каже, що РФ не є учасницею конфлікту, тому не може – гарантувати дотримання перемир’я з боку бойовиків.

«На рівні «нормандського формату» (закріпити цю домовленість, – ред.) – це одна справа, а якісь гарантії з боку Росії, у цьому випадку, я не думаю, що про це можна говорити, бо Росія не є учасником конфлікту на південному сході України», – заявив речник Путіна.

Як повідомляв Львівський портал, під час засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) 22 липня  дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.

Водночас 26 липня президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Під час неї обидва глави держав погодилися на термінові «заходи з підтримки режиму припинення вогню» на Донбасі.

Та 27 липня бойовики на Донбасі вже кілька разів порушили режим повного і всеосяжного режиму припинення вогню.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *