ОСТАННІ НОВИНИ

Вступ до Академії сухопутних військ: третина абітурієнтів не змогла скласти іспит з фізпідготовки

Ольга Денисяка

|

За перших два дні роботи комісії з прийому абітурієнтів до Національної академії та Військового коледжу сержантського складу іспит з фізпідготовки склали близько 500 потенційних курсантів. Загалом іспит з фізпідготовки вже відсіяв близько 30% абітурієнтів, які складали цей екзамен. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Академії сухопутних військ.

 

За словами начальника кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки та спорту – начальника фізичної підготовки Національної академії сухопутних військ полковника Сергія Романчука, за перших два дні роботи комісії з прийому абітурієнтів до Національної академії та Військового коледжу сержантського складу іспит з фізпідготовки склали близько 500 потенційних курсантів.

«З них – до 200 дівчат і близько 300 хлопців. Для всіх абітурієнтів випробування складаються з трьох вправ: перша — біг на 100 метрів; друга — підтягування на перекладині для хлопців, для дівчат — комплексна силова вправа; третя вправа на витривалість — для хлопців крос на 3 кілометри, для дівчат – 1 кілометр. До слова, найважче всім дається саме вправа на витривалість. Багато абітурієнтів не вкладаються у той мінімальний час, який потрібен для виконання нормативу», – додав полковник Сергій Романчук.

Загалом іспит з фізпідготовки вже відсіяв близько 30 % абітурієнтів, які складали цей екзамен. Здебільшого – дівчат.

«Більшість з них навіть не знали умов виконання тієї чи іншої вправи. Тобто вони просто не готувалися до екзамену. А цю дисципліну не зазубриш за день або вивчиш за тиждень чи місяць. Репетитор тут не допоможе! Халява не пройде! Реально треба пів року – рік цілеспрямовано готуватися до складання іспиту з фізичної підготовки. До речі, начальник Національної академії генерал-лейтенант Павло Ткачук особливо наголошував на об’єктивному оцінюванні рівня фізичної підготовленості у майбутніх курсантів, бо військовик не може бути слабким чи невитривалим», – наголосив полковник Сергій Романчук.

Тож ті абітурієнти, які розраховували лише на високі бали ЗНО й не готувалися фізично, переоцінили свої спортивні можливості. До речі, за словами начальника кафедри фізичного виховання, спеціальної фізичної підготовки та спорту Національної академії, найкраще в цьому іспиті показали себе випускники військових ліцеїв з посиленою військово-фізичною підготовкою, за ними йдуть випускники шкіл і тільки після – військовослужбовці.

Філософія керівництва навчального закладу полягає у тім, що завтрашні вихованці Національної академії сухопутних військ, а в перспективі командири-лідери ЗС України, мають бути ерудованими, інтелігентними, цілеспрямованими й відповідальними. Тож базова фізична підготовка та прагнення до її вдосконалення багато говорить про ці якості в нинішніх абітурієнтів.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *