ОСТАННІ НОВИНИ

Українські військові отримуватимуть дисциплінарні стягнення за порушення режиму «тиші»

Соломія Головіна

|

У разі навмисного порушення режиму припинення вогню на Донбасі до військовослужбовців Збройних Сил можуть застосовуватися дисциплінарні стягнення. Про це на брифінгу в Часовому Ярі Донецької області заявив командир батальйону підполковник Олександр Яковенко, передає Громадське.

 

«Якщо буде навмисне порушення, навмисна стрільба у сторону противника, то буде проведено розслідування і будуть покладені дисциплінарні стягнення. Але це все індивідуально і в залежності від ситуації», – пояснив Яковенко.

Він також зазначив, що режим перемир’я покладає додаткове психологічне навантаження на українських військових: «Дуже велика відповідальність покладається на особовий склад. [З’являється] потреба пильніше і краще виконувати службові обов’язки».

Командувач Об’єднаних сил Володимир Кравченко додав, що під час попередніх режимів припинення вогню питання про відповідальність бійців не порушувалося. Він запевнив, що кількість військовослужбовців у зоні ООС не зменшуватиметься.

Також Кравченко заявив, що підрозділи української армії відкриватимуть вогонь у відповідь у разі загрози життю та здоров’ю українських військовослужбовців, оскільки режим «тиші» не передбачає такої заборони.

Як повідомляв Львівський портал, під час засідання Тристоронньої контактної групи (Україна, Росія, ОБСЄ) 22 липня  дійшли згоди щодо повного та всеосяжного припинення вогню на лінії розмежування з 27 липня.

Напередодні президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним, під час якої вони обоє погодилися на термінові «заходи з підтримки режиму припинення вогню» на Донбасі.

Втім 27 липня бойовики на Донбасі вже кілька разів порушили режим повного і всеосяжного режиму припинення вогню.

Після цього у Кремлі заявили, що Росія не є учасницею війни на Донбасі, тому не може гарантувати дотримання перемир’я бойовиками так званих «ДНР» і «ЛНР»

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *