ОСТАННІ НОВИНИ

На Малоголосківській передбачене будівництво школи, – Зубач

Ольга Денисяка

|

Заступник міського голови Львова з містобудування Любомир Зубач заявив, що  відтепер на території так званої «Інкубаторної станції», що в районі вул. Малоголосківської, передбачене будівництво школи. Про це він написав на сторінці у Facebook, передає Львівський портал.

 

Він зазначив, що після тривалих переговорів, будівельна компанія, яка отримала цю земельну ділянку у власність рішенням сесії минулого скликання, погодилася її замінити. Відтак за цими домовленостями на території так званої «Інкубаторної станції» передбачене будівництво школи.

«Попередньо йдеться про земельну ділянку зі складним ландшафтом, на якій доволі проблематичним є проектування соціальної інфраструктури. Площа ділянки на заміну ще буде конкретизована за результатами експертної грошової оцінки обох ділянок, чого вимагає відповідна процедура», – написав Любомир Зубач.

За його словами, цими домовленостями ситуацію фактично повертають до попереднього стану, коли на території так званої «Інкубаторної станції» було передбачене будівництво школи.

«Це, серед іншого, буде відображено в комплексних змінах до зонінгу мікрорайону «Під Голоско», активну роботу над якими веде наше управління архітектури та урбаністики. Перша ухвала для таких змін вже роздрукована та візується, і, сподіваюся, буде можливість її прийняти ще у цій каденції міської ради», – додав посадовець.

«Гаряча точка» Малоголосківської – територія так званої «Інкубаторної станції»❗️Свого часу за попередньої каденції…

Posted by Любомир Зубач on Monday, July 27, 2020

 

Як повідомляв Львівський портал, виконавчий комітет Львівської міськради скасував компанії MS містобудівні умови та обмеження на будівництво житла на вул. Малоголосківській. Дозволу забудовник позбувся через численні порушення.

Зазначимо, що мешканці району Під Голоском, зокрема вулиці Малогосківської, вже кілька років поспіль протестують проти тотальної забудови. Люди скаржаться, що їхній мікрорайон забудовують багатоповерхівками впритул одна до одної, натомість соціальної інфраструктури як такої немає. Місцеві жителі виборюють для себе школи, садочки, дороги та сквери, оббиваючи пороги у Львівській міськраді та регулярно влаштовуючи акції протесту.

Лише наприкінці травня цього року міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв владнати цю ситуацію і збирав на Малоголосківській усіх забудовників, місцевих мешканців та навіть хотів бачити там колишнього головного архітектора Юліана Чаплінського. Згодом виконавчий комітет навіть тимчасово заборонив будувати на Під Голоском нове житло, допоки тут не з’явиться соціальна інфраструктура.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *