ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині проводять військові навчання для 1700 молодих солдатів

Вероніка Рой

|

У 184-му Навчальному центрі Національної академії сухопутних військ близько 1700 молодих солдатів, котрих незабаром відправлять на строкову службу, розпочали базову військову підготовку. Про це Львівський порталу повідомиои у пресслужбі Академії сухопутних військ.

 

Зокрема, у 184-му навчальному центрі впродовж місяця, до складання військової присяги, близько 1700 військовослужбовців проходитимуть інтенсивний курс первинної військової підготовки за багатьма військово-обліковими спеціальностями. Під професійним керівництвом досвідчених командирів та інструкторів вони опановуватимуть вогневу, тактичну та інженерну підготовки, а також засвоять базові навички з тактичної медицини.

Після завершення навчання їх буде скеровано для подальшого проходження служби до військових частин та установ Збройних Сил України. Участі в Операції об’єднаних сил вони не братимуть, а в майбутньому, після встановленого терміну служби, увійдуть до складу резерву Вітчизняного війська.

Нагадаємо, 15 травня стартував призов на строкову службу. Триватиме він до кінця липня. Цьогоріч з Львівщині до армії відправлять 730 осіб. Усіх призовників тестуватимуть на COVID-19 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

Як повідомляв Львівський портал, у зв’язку з епідемією коронавірусу в Україні черговий призов  на стокову військову службу було перенесено на травень-липень.

Випускники коледжів та університетів у разі бажання продовжити навчання за наступним ступенем освіти можуть отримати відстрочку від призову до армії. Детальніше про те, вступнику отримати відстрочку, читайте за посиланням.

Фото: Академія сухопутних військ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *