ОСТАННІ НОВИНИ

Як вступнику отримати відстрочку від призову 2020: пояснення військового комісаріату

Вероніка Рой

|

Випускники коледжів та університетів у разі бажання продовжити навчання за наступним ступенем освіти можуть отримати відстрочку від призову до армії. Про це у Facebook інформує Львівський обласний військовий комісаріат.

 

Для того, аби отримати відстрочку від призову, вступникам необхідно з’явитися на засідання районної призовної комісії (РПК), написати заяву з відповідним проханням на ім’я голови районної РПК та надати необхідний пакет документів, який підтверджує намір абітурієнта на вступ у ВНЗ.

У військкоматі наголошують, що відстрочка надається тільки тим призовникам, які навчатимуться на денній (стаціонарній) формі навчання. Заочна форма навчання права на відстрочку не надає.

«Станом на вчора, 8 липня, 97 юнаків звернулись з відповідними зверненнями до голів районних призовних комісій. Надалі їх заяви розглядатиме обласна районна комісія. Хочу наголосити, що військкомати не приймають таких рішень і не впливають на їх прийняття. Це компетенція районної та обласної призовної комісії», – відзначив військовий комісар Львівщини полковник Олександр Тіщенко.

Після вступу у вищий навчальний заклад юнак має надати до військового комісаріату довідку про те, що він проходить навчання у ВУЗі та отримати відстрочку на термін навчання. Така довідка надається протягом усього періоду навчання один раз на рік.

Додамо, що громадяни віком 18-19 років можуть бути призвані на службу лише за власним бажанням, яке підтверджується письмовою заявою.

На Львівщині 15 травня стартував призов на строкову службу. Триватиме він до кінця липня. Цьогоріч з Львівщині до армії відправлять 730 осіб. Усіх призвоників тестуватимуть на COVID-19 методом імуноферментного аналізу (ІФА).

Як повідомляв Львівський портал, у зв’язку з епідемією коронавірусу в Україні черговий призов  на стокову військову службу було перенесено на травень-липень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *