ОСТАННІ НОВИНИ

На Донбасі почав діяти режим «повної та всеосяжної» тиші

Ольга Денисяка

|

З опівночі 27 липня на Донбасі почав діяти новий режим припинення вогню, про який домовились на засіданні Тристоронньої контактної групи. Про це Львівському порталу повідомили у штабі операції Об’єднаних сил.

 

Відповідне рішення ухвалили три сторони  –  Україна, Росія та ОБСЄ – 22 липня.

Згідно з ним, перемир’я має дотримуватися до повного врегулювання міжнародного збройного конфлікту на території українського Донбасу.

В ООС зазначають, що наразі ситуація в районі проведення операції залишається контрольованою. Підрозділи Збройних сил України продовжують виконувати поставлені завдання.

Там наголосили, що, незважаючи на заходи повного та всеосяжного припинення вогню, підрозділи Об’єднаних сил «готові дати належну відсіч ворогові у разі порушення домовленостей».

«В ООС працює кол-центр, і будь-хто із військовослужбовців, у яких «нібито вилучають штатне озброєння», можуть звертатися за номером телефону, який є у кожній військовій частині», – йдеться в повідомленні.

Також у штабі додали, що у неділю,26 липня, збройні формування Російської Федерації 13 разів порушили режим припинення вогню. Протягом доби противник неодноразово здійснював як провокативні, так і прицільні обстріли.

Внаслідок обстрілу противника, один український захисник отримав поранення. Його у задовільному стані доставили до медичного закладу та надали необхідну допомогу лікарів.

Нагдаємо, 26 липня Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом Російської Федерації Володимиром Путіним. Під час неї обидва глави держав погодилися на термінові «заходи з підтримки режиму припинення вогню» на Донбасі.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *