ОСТАННІ НОВИНИ

В українців не вимагатимуть тесту на COVID-19 чи самоізоляції по прибуттю з Єгипту чи Албанії

Вероніка Рой

|

Відтепер після прибуття з Єгипту чи Албанії в Україну тепер не потрібно робити тест на коронавірус чи проходити 14-денну обсервацію/самоізоляцію. Про це у своєму Telegram-каналі повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

 

«Уряд змінив критерії щодо країн, які відносяться до «червоної зони». Тепер після повернення з Єгипту чи Албанії НЕ ПОТРІБНО проходити 14-денну обсервацію/самоізоляцію або робити тестування на COVID-19», – повідомив  Владислав Криклій.

Разом з тим, він закликав мандрувати Україною.

«Очікуємо позитивних рішень і за іншими туристичними маршрутами! А поки мандруємо Україною. Тим паче, що Укрзалізниця вже відновила близько половини пасажирських поїздів, які курсували до карантину. Це 65 потягів далекого сполучення та 700 приміських», – додав Владислав Криклій.

Львівський портал писав, що громадяни, які прибувають в Україну із країн так званої «червоної зони», повинні проходити 14-денну самоізоляцію. Втім завершити достроково її можна, отримавши негативний результат ПЛР-тесту. Детальніше про процедуру виходу зі самоізоляції і тестування на COVID-19 читайте за цим посиланням.

Нагадаємо, станом на середину червня до списку країн «червоної зони» увійшли США, Росія, Білорусь, Італія, Іспанія, Франція, ОАЕ, Мальта та інші. Із детальним переліком можна ознайомитися тут.

Додамо, що після повернення в Україну з Польщі самоізоляцію проходити не потрібно.

Зазначимо, вже найближчим часом в аеропорту «Львів» запрацює пункт забору приватної лабораторії. Тут відразу по прильоту можна буде пройти ПЛР-тест, а результат отримати протягом 24 годин.

Дізнавайтеся першими найважливіші і найцікавіші новини Львова – підписуйтеся на наш Telegram-канал та на сторінку у Facebook.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *