ОСТАННІ НОВИНИ

Після повернення з Польщі самоізоляція не потрібна, – МОЗ

Наталя Дуляба

|

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що громадяни, які повернулися з Польщі, не зобов’язані проходити самоізоляцію, оскільки ця країна входить до «зеленої зони». Про це у понеділок, 15 червня, повідомив очільник МОЗ Максим Степанов, пише УП.

 

Міністр охорони здоров’я підтвердив, що на осіб, які повертаються в Україну з Польщі, більше не поширюється зобов’язання відбувати 14-денну самоізоляцію, оскільки ця країна увійшла до «зеленої зони».

Згідно з рішенням уряду, до «зеленої зони» віднесли ті країни, де кількість активних випадків коронавірусу на 100 тисяч населення менша 40.

«Польща належить до країн, які входять до зеленої зони. Тобто не є необхідним проходити обсервацію після повернення з неї», – зазначив Максим Степанов, відповідаючи на запитання ЗМІ.

Зазначимо, раніше Кабінет міністрів ухвалив рішення згідно з яким із 15 червня для іноземців відкриваються пункти пропуску у міжнародних аеропортах України.

Польща в ніч на 13 червня знову відкрила свої кордони з усіма сусідніми країнами ЄС після трьох місяців дії обмежень на в’їзд через коронавірусну кризу.

Як писав Львівський портал, у травні Польща відновила видачу робочих віз українцям. На початку червня у розпал карантину біля Генконсульства Польщі у Львові зафіксували гігантські черги. Люди були без масок і не дотримувались дистанції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *