ОСТАННІ НОВИНИ

У МОЗ назвали країни, повернувшись з яких потрібно проходити обсервацію

Вероніка Рой

|

Міністерство охорони здоров’я оприлюднило перелік держав зі значним поширенням COVID-19. У так звану «червону» знову увійшли 50 країн світу. Про це інформує Державна прикордонна служба.

 

Список країн у МОЗ склали за показниками захворюваності на COVID-19. Та віднесли їх до «червоної» та «зеленої» зон.  До так званої «червоної» зони потрапили держави, у яких кількість активних випадків захворювання на COVID-19 становить більше ніж 40 осіб на 100 тис. населення. У «зеленій» зоні перебувають країни, де цей показник становить менше 40 осіб на 100 тис. населення.

У «червону» зону, згідно із оприлюдненим списком, потрапили такі країни: США, Бельгія, Вірменія, Білорусь, Нідерланди, Бразилія, Росія, ОАЕ, Іспанія, Франція, Італія, Мальта, Канада та інші.

Україна ж перебуває у «зеленій зоні». Показник активних випадків захворювання на COVID-19 становить 37 осіб на 100 тис. населення.

Натисніть на зображення для його збільшення 

Варто зауважити, що люди, котрі котрі прибули з держави із значним поширенням коронавірусної інфекції, повинні пройти обсервацію.

Натомість обсервації не підлягають громадяни держав із значним поширенням COVID-19, які не перебували на території цих держав протягом останніх 14 днів, працівники дипломатичних представництв та консульських установ іноземних держав, представництв офіційних міжнародних місій та інші. Із повним переліком можна ознайомитися тут.

Нагадаємо, раніше у Міністерстві охорони здоров’я заявили, що громадяни, які повернулися з Польщі, не зобов’язані проходити самоізоляцію, оскільки ця країна входить до «зеленої зони».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *