ОСТАННІ НОВИНИ

З 27 червня лікарня швидкої допомоги Львова буде приймати пацієнтів з COVID-19

Ольга Денисяка

|

У суботу, 27 червня, Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги міста Львова почне приймати пацієнтів з COVID-19 або ж підозрою. У медзакладі виділено 300 місць для таких осіб. Також відтепер 4-та і 5-та лікарня будуть приймати хворих з 8-ої і 1-ої лікарень, які вже краще себе почувають, на долікування. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Очільниця міського штабу із прийняття оперативних рішень в умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції у Львові Галина Слічна заявила, що минулого тижня на засіданні обласної комісії ТЕБ і НС збільшили кількість лікарень, які будуть приймати хворих з COVID-19. Відтак новими госпітальними базами стануть лікарня швидкої медичної допомоги, 4-та лікарня і 5-та лікарня.

«Лікарня швидкої допомоги буде приймати таких пацієнтів вже з суботи. Щодо 4-ої і 5-ої лікарень ми вирішили наразі передати на долікування. Тобто пацієнти з 8-ої і 1-ої, які вже добре себе почувають, але мають певні клінічні ознаки, будуть переведені до однієї з двох нових госпітальних баз», – пояснила Галина Слічна.

Також вона зауважила, що станом на сьогодні функціонує 2 госпітальні бази – 1-ша і 8-ма лікарні. Наразі в них ще є місця для прийому пацієнтів.

«Станом на ранок в 8-ій лікарні перебуває 82 пацієнти (за добу поступило 10 людей), а в 1-ій лікарні – 77 пацієнтів (з них за добу поступило 10 осіб). Ці дві лікарні мають чітко розділено, з яких районів міста вони приймають хворих. На сьогодні в них є ще місця для прийому пацієнтів. У 8-ій лікарні є 2 корпуси, а на сьогодні прийом пацієнтів здійснюється лише в одному. В цілому 8-ма лікарня має 250 місць. У 1-ій лікарні ми можемо прийняти 170 пацієнтів», – додала Галина Слічна.

Нагадаємо, нещодавно на Львівщині визначили ще 13 медичних закладів, котрі незабаром прийматимуть хворих на коронавірусну інфекцію.

Зазначимо, що через стрімке зростання кількості хворих на коронавірус в Україні починають розгортати лікарні другої хвилі для прийому інфікованих.

Як повідомляв Львівський портал, на Львівщині зафіксовано 4836 інфікованих коронавірусом. За останню добу кількість хворих зросла на 209 осіб.

Своєю чергою головний санітарний лікар Віктор Ляшко пояснив, що суттєве збільшення кількості заражень COVID-19 у Львівській області спричинене усуванням черги протестованих.

Додамо, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *