ОСТАННІ НОВИНИ

Із середини червня у Львові розпочнеться відключення гарячої води

Соломія Головіна

|

У Львові з середини червня планують розпочати гідравлічні випробування. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

При цьому у мерії запевняють, що вони не будуть одномоментними, і комунальні теплопостачальні підприємства максимально скорочуватимуть час їх проведення.

«Ми протрималися максимально і, звісно, десь з середини червня ми повинні піти на гідравлічні випробування. Але вони не будуть одномоментними – вони будуть по районах, і ми будемо максимально скорочувати час. Сьогодні це дуже непросто нам робити, тому що тарифи незбалансовані, і ми сьогодні дотуємо з бюджету можливість для львів’ян мати гарячу воду», – зазначив міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, раніше у міській раді обіцяли провести цьогорічні гідравлічні випробування після завершення карантину.

Зазначимо, гідравлічні випробування у Львові зазвичай тривають майже місяць і створюють незручності для мешканців, оскільки на цей час зупиняється подача гарячої води до будинків. У квітні 2018 року львів’яни навіть створили петицію до міської ради з проханням припинити довгострокові гідравлічні випробування. Через них щороку у Львові тривалий час немає гарячої води, тож мешканці вимагали скоротити термін гідравліки всього до 7 днів.

Своєю чергою депутати Львівської міськради підтримали цю петицію і встановили, що термін проведення гідравлічних випробувань не повинен перевищувати трьох тижнів. Втім якщо за цей час будуть виявлені аварійні ділянки на мережах, то роботи продовжуватимуть.

Як відомо, в Україні з 22 травня до 22 червня діятиме адаптивний карантин. Зокрема, місцевій владі дозволили вирішувати, чи пом’якшувати карантин, зважаючи на рівень захворюваності. Детальніше про те, як в Україні збираються послаблювати карантинні обмеження, читайте тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *