ОСТАННІ НОВИНИ

Активіст розповість, як громадам на Львівщині повернути свої ліси

Наталя Дуляба

|

У п’ятницю, 15 травня, активіст Василь Курій, який займається захистом лісів та викриттям незаконних рубок, розповість, яким чином громади на Львівщині можуть повернути собі власні ліси. Захід відбуватиметься в онлайн-режимі у Львівському пресклубі. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

 

Об 11:00 год. активіст Василь Курій детально розповість про те, як місцеві громади можуть повернути свої ліси з «Галсільлісу» та Львівської облради за законом про децентралізацію.

«До жовтня 2020 року в Україні буде новий адміністративно-територіальний устрій. Укрупнять райони, буде змінено кількість ОТГ. У зв’язку з цим постає питання щодо функціонування комунального підприємства Львівської обласної ради «Галсільліс» та його дочірніх підприємств, які зараз мають чітку прив’язку до теперішніх районів області.

За останні роки «Галсільліс» перетворився у злісного порушника законодавства України, що завдає збитків довкіллю та економіці країни. Процес децентралізації має стати поштовхом до реформування цього підприємства», – вважає Василь Курій.

Він додає, що лісгоспи в умовах децентралізації повинні працювати результативно, тому напрацював стратегію їхньої роботи, якою поділиться з усіма охочими.

Онлайн-трансляція буде доступна на Facebook-сторінці пресклубу або на YouTube.

Зазначимо, Василь Курій є активістом громадського руху «Стоп Лісоцид» та громадської організації «Люди Країни», веде активну діяльність у сфері захисту лісів, неодноразово викривав на території Львівщини незаконні рубки.

Нагадаємо, у січні на хабарі спіймали гендиректора «Галсільлісу» Володимира Мельника та одного його підеглого. Неправомірну грошову винагороду посадовець отримував за прикриття незаконного продажу деревини.

За версією правоохоронців, гендиректор «Галсільлісу» розробив власний розрахунок «відкату» за нелегальний продаж 1 кубометра деревини. Він разом із підлеглими із лісгоспів також умисно створювали штучний дефіцит продукції, аби завищити її вартість.

Згодом у справі з’явились нові фігуранти, а Володимира Мельника помістили під варту із можливістю внесення 1 млн грн застави.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *