ОСТАННІ НОВИНИ

Франція почала вихід із карантину

Андрій Котенський

|

У Франції від сьогодні почалися перші значні послаблення жорсткого карантину, запровадженого майже 2 місяці тому. Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на BFMTV.

 

Відкривається більшість закладів торгівлі (окрім ресторанів) та інші підприємства, а також невеликі музеї і бібліотеки – з дотриманням суворих заходів безпеки. Водночас, усіх, хто за типом зайнятості може дозволити собі працювати дистанційно, просять і надалі працювати з дому.

Від сьогодні людям більше не потрібно носити з собою спеціальну форму, де вказана причина виходу з дому. Але це зобов’язання залишається для тих, хто збирається користуватися транспортом в годину пік у столичному регіоні – таким чином, пріоритет надається людям, які їдуть на роботу або у невідкладних справах. У перші дні наявність форми збираються суворо контролювати та штрафувати порушників на 135 євро.

У громадському транспорті запроваджено «масковий режим». У громадських місцях це не обов’язково, але наполегливо рекомендується.

Дозволяється займатися спортом без обмежень у часі та кількості разів на день.

У переважній більшості регіонів знову дозволено гуляти у парках. Але у Парижі та східному регіоні Гран-Ест, які найбільше постраждали від епідемії і визнані за ступенем ризику «червоною зоною», вони поки що залишаються закритими.

Починають відкриватися дитсадки та початкові школи. Сьогодні на роботу вийшли тільки вчителі, щоб підготуватися до появи учнів від завтра, 12 травня. Але в класі знаходитимуться не більше 10 дітей одночасно. Деякі школи, за своїм бажанням, можуть частково продовжити дистанційне навчання.

Відтепер дозволено без додаткових пояснень подорожувати у радіусі 100 км від своєї домівки.

Залишаються чинними обмеження на подорожі між материковою частиною Франції, Корсикою та заморськими територіями.

Як повідомлялося раніше, за останню добу від коронавірусу у Франції померли 70 людей. Це найменший показник з 18 березня. Кількість госпіталізованих та пацієнтів у реанімації стабільно знижується вже місяць.

Попри послаблення карантину, надзвичайний стан у сфері охорони здоров’я продовжиться до 10 липня.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні вже втретє продовжили карантин. Так, спершу його запровадили ще з 12 березня. Тоді він мав завершитись 3 квітня, однак уряд продовжив цей термін ще на три тижні – до 24 квітня. Згодом Кабмін знову продовжив карантин до 11 травня. А нещодавно прийняв рішення продовжити його до 22 травня, але при цьому скасував низку обмежень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *