ОСТАННІ НОВИНИ

На період карантину українцям пропонуватимуть роботу із зарплатою до 8 тисяч гривень, – Шмигаль

Вероніка Рой

|

Українцям на період карантину пропонуватимуть роботу з оплатою праці до 8 тисяч гривень. Про це розповів прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в інтерв’ю РБК-Україна.

 

Так, Шмигаль нагадав, що Кабмін працює над створенням 500 тисяч робочих місць, які «дадуть можливість людині місяць-два-три протриматись в умовах існуючих обмежень» і «заробляти, а не чекати, що держава виплатить якісь мізерні кошти».

Зокрема, мова йде про роботу в соціальній, комунальній та бюджетній сферах. Також очільник уряду згадав і про «Велике будівництво», де, за його словами, близько 170 тисяч робочих місць і ще близько 150 тисяч – в супутніх сферах.

«От у нас є шанс створити декілька сотень тисяч робочих місць, не те що цього року, а буквально вже в ці місяць-півтори…Недорогих (робочих місць, – ред.). Можу сказати умовно, поки ми ще рахуємо, але сума коливається 6000-8000 гривень», – сказав він.

Як приклад, він зазначив, що українцям можуть запропонувати класти бруківку чи бути озеленювачем.

Нагадаємо, лише за минулий тиждень в Україні кількість зареєстрованих безробітних зросла на 29,9 тисяч осіб.

Як повідомляв Львівський портал, на Львівщині побільшало безробітних. Станом на 16 квітня роботу в області шукали більше 18 500 людей.

Під час коронавірусного карантину Служба зайнятості запустила онлайн-реєстрацію безробітних. Стати на облік у центр зайнятості тепер можна, не виходячи з дому. Детальна інструкція, як це зробити, – за цим посиланням.

Додамо, в Україні на період карантину розмір мінімальної допомоги по безробіттю підвищено з 650 грн до 1 000 грн.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *