ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині поліцейські склали понад 450 «карантинних» протоколів. За що саме?

Вероніка Рой

|

У Львівській області поліцейські склали понад 450 адміністративних протоколів за порушення карантинних заходів. Найбільше таких протоколів отримали мешканці, які перебували під час посиленого карантину у парках та скверах. Про це сьогодні, 14 квітня, під час брифінгу повідомив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Василь Віконський, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, мешканці Львівщини здебільшого намагаються дотримуватися правил карантину.

«Громадяни Львівщини свідомо оцінюють ситуацію та мають свідоме бачення, що це все не просто так (введення карантинних заходів, – ред.). Як ми прослідковуємо, громадяни дотримуються всіх правил карантину, дехто перебуває на домашній обсервації. Люди виходять здебільного у крайній необхідності, дотримуються всіх правил. Є випадки, де поліція проводить превентивні заходи, роз’яснювальну роботу щодо дотримання мешканців карантинних заходів. Якщо ж особи не реагують на пропозиції та роз’яснювальну роботу, то тоді поліція працює згідно із законом: скаладає адміністративні протоколи. У випадку, коли та чи інша подія носить кримінальний характер, тоді може бути порушена кримінальна справа», – повідомив очільник Нацполіції.

Василь Віконський розповів, що за час карантину було складено понад 450 адміністративних протоколів. З них:

  • 13 протоколів – за порушення правил самоізоляції;
  • 84 протоколи – на підприємців;
  • 91 протокол – на громадян, які перебували під час посиленого карантину у парках та скверах;
  • 43 протоколи – на громадян, які перебували на прибережних відпочинкових зонах;
  • 74 протоколи – на громадян, які перебували у громадських місцях без масок;
  • 19 протоколів – на перевізників, які зобов’язані перевозити під час карантину одночасно не більше, ніж 10 людей;
  • 7 протоколів – на директорів ринків;
  • 1 протокол – на продавця;

Зазначимо, після опрацювання адмінпротоколів поліцейськими, їх передають до суду, який вже приймає рішення.

Нагадаємо, 31 березня на Львівщині виявили перших порушників режиму самоізоляції. Ними виявились 40-річний мешканець села на Пустомитівщині та 39-річний дрогобиччанин. Обоє не перебували за адресами, вказаними у зобов’язаннях про 14-денну самоізоляцію. Станом на 7 квітня порушників самоізоляції, згідно із даними поліції, було вісім.

Як писав Львівський портал, карантин в Україні запровадили ще з 12 березня. Він мав завершитись 3 квітня. Однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня. Із 6 квітня уряд ввів суворі нововведення у правила карантину. Зокрема, Кабмін посилив заходи попередження розповсюдження коронавірусної хвороби. Список додаткових обмежень – за посиланням.

Зазначимо, за порушення карантину Верховна Рада України ввела штрафи розміром від 17 000 до 170 000 гривень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *