ОСТАННІ НОВИНИ

Петиція про повернення Супрун. Зеленський подякував українцям за позицію, але виконувати вимогу не збирається

Соломія Головіна

|

Президент України Володимир Зеленський дав відповідь на е-петицію «Повернути Уляну Супрун на посаду Міністра охорони здоров’я України», яку підтримали понад 25 тисяч українців.

 

«Дякую всім, хто долучився до цієї петиції, за активну громадянську позицію та розуміння необхідності продовження трансформації галузі охорони здоров’я, особливо в цей надзвичайно складний для кожного з нас час, у зв’язку із пандемією коронавірусу COVID-19», – зазначив Володимир Зеленський.

При цьому він додав, що постановою Верховної Ради від 30 березня міністром охорони здоров’я України призначено Максима Степанова.

Стосовно продовження медичної реформи, то президент України зазначив, що з 1 квітня  стартувала програма медичних гарантій для всіх видів медичної допомоги.

«У свою чергу міністр охорони здоров’я України М.В.Степанов пріоритетами у своїй діяльності визначив боротьбу з коронавірусом та продовження медичної реформи, оскільки здоров’я людини є одним із головних пріоритетів розвитку країни», – сказав Зеленський.

Як повідомляв Львівський портал, електронна петиція про повернення на посаду очільника МОЗ Уляни Супрун набрала 27 тисяч підписів.

Відомо, що 30 березня Верховна Рада з другої спроби призначила на посаду глави МОЗ Максима Степанова. Цього ж дня Рада відправила у відставку Ілля Ємця, який очолював міністерство з 4 березня.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *