ОСТАННІ НОВИНИ

Україна отримає 50 мільйонів доларів на виплату пенсій та соцдопомог

Ольга Денисяка

|

Світовий банк виділить Україні 50 мільйонів доларів, які український уряд має спрямувати на виплату пенсій та інших соціальних допомог на період карантину. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі уряду.

 

У  травні цього року Україна отримає 50 мільйонів доларів для посилення соціальної підтримки населення під час спалаху коронавірусної хвороби COVID-19.

«Ці кошти будуть направлені на виплати пенсіонерам, отримувачам соціальної допомоги у зв’язку з інвалідністю. Також за рахунок  цих коштів на час карантину  буде підвищено розмір субсидії і знято обмеження на призначення цього виду підтримки тим, хто через карантин втратив роботу», – йдеться в повідомленні.

Львівський портал повідомляв, що через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав тривати щонайменше до 3 квітня. Згодом у ніч на 17 березня уряд ввів жорсткіші заборони по всій території держави. А вже 25 березня Кабінет міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації на всій території України та продовжив карантин до 24 квітня. 

Нагадаємо також, що у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *