ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо, які медзаклади прийматимуть у Львові вагітних з коронавірусом

Соломія Головіна

|

У Львові пологовий будинок № 1 на вул. Мечникова прийматиме вагітних жінок, які хворіють на грип, ГРВІ або коронавірусну хворобу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

При цьому зазначається, що до 22 тижня вагітності – жінок з ознаками ГРВІ та пневмонії скеровуватимуть в гінекологічне відділення 1-ї міської клінічної лікарні ім. Князя Лева.

У ЛМР інформують, що в місті уже обстежили 83-х майбутніх мам – в жодної з них коронавірусу не виявили.

«Є змінена логістика прийому вагітних і породіль. Прийнято рішення, що пологовий будинок на вул. Мечникова – це госпітальна база для вагітних і породіль з ГРЗ або підозрою на коронавірус після 22 тижня вагітності. До 22 тижня вагітності – прийматиме 1-ша міська лікарня на Ужгородській. Усі вагітні будуть розміщені в окремих палатах, а з підозрою чи підтвердженою коронавірусною інфекцією – матимуть окремі родильні зали.Усім вагітним робитимуть експрес-тести, у випадку позитивного тесту – скеровуватимуть на ПЛР-діагностику», – повідомила керівниця міського штабу з протидії COVID-2019 Галина Слічна.

Усіх же вагітних жінок без ознак ГРВІ прийматиме пологове відділення 3-ї міської клінічної лікарні на вул. Рапопорта.

Раніше Львівський портал повідомляв, що у Львівській області визначили чотири медзаклади, які нестимуть основне навантаження у боротьбі із коронавірусом.

За останніми даними на Львівщині зафіксовано 82 випадки інфікування коронавірусом. Від COVID-19 померло вже троє людей, а ще одна особа – з підозрою на коронавірус. Троє людей вже одужали.

Нагадаємо, у Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *