ОСТАННІ НОВИНИ

На Сколівщині та Старосамбірщині рятувальники гасили лісові пожежі

Вероніка Рой

|

У четвер, 9 квітня, рятувальникам довелося гасити лісові пожежі у Сколівському та Старосамбірському районах Львівщини. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Головного управління ДСНС у Львівській області.

Так, інформація про пожежу у селі Козьова Сколівського району на території державного підприємства «Сколівське лісове господарств» до рятувальників надійшла о 13:42. Вогнем було знищено лісову підстилку на площі 40 000 кв.м та молоду культуру на площі 10 000 кв.м. Загалом загорілося 5 гектарів лісу.

О 14:09 пожежу було локалізовано та о 20:30 повністю ліквідовано. До ліквідації займання залучалось 42 чоловіки особового складу та 2 одиниці спецтехніки.

Також у Старосамбірському районі вогнеборці ліквідували пожежу лісу на площі 3 гектари. Так, о 14:39 до рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в с. В.Волосянка Старосамбірського району на території державного підприємства «Старосамбірське лісомисливське господарство» та на території Старосамбірського ДЛГП «Галсільліс».

Вогнем знищено лісовий масив на площі 25 000 кв.м та лісовий підстил на площі 5 000 кв.м. Пожежу локалізовано о 18:55 та повністю ліквідовано о 19:33. До ліквідації займання залучалось 46 чоловік особового складу ДСНС та 3 одиниці спецтехніки, також 30 чоловік працівників лісництва і 7 чоловік місцевих мешканців.

Рятувальники вкотре наголошують бути максимально відповідальними у пожежонебезпечний період, коли суха рослинність спалахує від найменшої іскри та пожежа може поширитись на великі території, знищуючи все на своєму шляху.

Нагадаємо, щодня на Львівщині виникає до сотні пожеж. На вихідних пожежники гасили 197 підпалів в екосистемах. Від початку року – понад 2 тисячі.

Як відомо, на Львівщині два дні горіло сміттєзвалище біля Яворова. Також ми інформували, що 7 квітня під час пожежі сухої трави загинув 65-річний львів’янин. Внаслідок підпалів, які сталися днями на території регіонального ландшафтного парку «Знесіння», вигоріло близько 4 га заповідної зони.

Додамо, Кабмін підтримав законопроєкт щодо підняття штрафів за підпали сухої трави, який напрацювали у Львівській ОДА. Він передбачає підвищення штрафів за самовільне спалювання сухої рослинності – від 42 тис. грн для звичайних людей та від 84 тисячі для посадовців. Найбільший штраф для посадовців 102 тис. грн.

Відео: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *