ОСТАННІ НОВИНИ

Біля Яворова 70 рятувальників другий день гасять пожежу на сміттєзвалищі

Ольга Денисяка

|

У вівторок, 7 квітня, сталась масштабна пожежа на новояворівському сміттєзвалищі. Вогонь охопив суху траву на площі близько 2,5 га. Пожежу вже другий день намагаються загасити понад 70 рятувальників. Про це Львівському порталу повідомили у головному управлінні ДСНС Львівщини.

Пожежа виникла на сміттєзвалищі поблизу села Терновиця Яворівського району.

Пожежу почали гасити 7 квітня близько 15:00 год, а припинили – о 22:00 год. Рятувальники встигли погасити займання площею 0,8 га, залишилось загасити ще близько 1 га.

Вранці 8 квітня рятувальники продовжили гасити пожежу. До ліквідації пожежі залучили 72 вогнеборців та 12 одиниць спецтехніки.

Нагадаємо, наприкінці травня 2016 року під час масштабної пожежі на Грибовицькому сміттєзвалищі внаслідок обвалу загинуло троє рятувальників.

Також ми інформували, що 7 квітня під час пожежі сухої трави загинув 65-річний львів’янин. Внаслідок підпалів, які сталися днями на території регіонального ландшафтного парку «Знесіння», вигоріло близько 4 га заповідної зони.

Як відомо, Львівська облдержадміністрація пропонує збільшити найменший штраф за спалювання трави з 170 гривень до 42 тисячі гривень.

Відео: ДСНС

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *