ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині розрахунок за газ впав на 38%. Чи припинятимуть доставки боржникам?

Андрій Котенський

|

Від початку карантину у Львівській області на 38% знизився рівень розрахунків за послуги з доставки газу. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі АТ «Львівгазу».

Працівники «Львівгазу» сподіваючись на розуміння споживачів щодо своєчасної сплати послуг, адже в умовах карантину, коли сім’ї знаходяться вдома і цілодобово користуються газом, важливо безвідмовно надавати послуги.

«Клієнти «Львівгазу» мають всі можливості сплатити рахунки за доставку газу під час карантину дистанційно. Для них працюють онлайн-сервіси сайту 104.ua: особистий кабінет, мобільні додатки для Android та iOS, а також вайбер-бот», – нагадують у «Львівгазі».

Окрім того, для споживачів запроваджено екстрену експрес-реєстрацію, яка дозволяє автоматично згенерувати Особистий кабінет на сайті 104.ua. Все, що потрібно – зателефонувати із смартфону до контакт-центру за номером 067 21 77 104 та повідомити оператору номер свого особового рахунку (він є у квитанції кожного клієнта). Оператори самі зареєструють кабінет, а споживач отримає SMS-повідомлення, в якому будуть вказані логін та пароль до нього.

Також повідомляється, що на час карантину споживачам не нараховуватимуть штрафних санкцій, а боржникам, які опинилися в складній фінансовій ситуації, не припинятимуть доставки газу.

«АТ «Львівгаз» поділяє позицію про зупинення нарахування штрафних санкцій за прострочення оплати, щоб у такий спосіб допомогти споживачам пережити карантин. Також запроваджено мораторій на припинення доставки газу споживачам, котрі мають заборгованість за послугу», – йдеться у повідомленні.

Газовики також нагадують, що щоденно аварійна служба «Львівгазу» продовжує виїжджати та локалізовувати витоки газу, ремонтувати газопроводи, обслуговувати газорегуляторні та шафові регуляторні пункти, котрі понижують та підтримують необхідний тиск в мережах, а також дистанційно надавати послуги споживачам. Тож споживачів, котрі мають таку можливість, закликають сплачувати за послугу доставки газу вчасно.

Нагадаємо, через поширення коронавірусу в Україні запровадили карантин ще з 12 березня. Він мав завершитись 3 квітня. Однак уряд продовжив карантин ще на три тижні – до 24 квітня.

Із початком карантину у Львові суттєво впав рівень оплати комунальних послуг. Станом на 24 березня рівень оплати зріс до 56%.

Відтак львів’ян закликають оплачувати комунальні послуги, використовуючи при цьому онлайн-сервіси. Детальний перелік сервісів – за цим посиланням.

У Львові діє безкоштовна гаряча лінія «Стоп-коронавірус». Аби отримати безоплатну фахову консультацію медиків та навіть юристів, потрібно зателефонувати за номером: 0 800 208 868. Гарячу лінію створили з ініціативи львів’янина Ігоря Васюника.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *