ОСТАННІ НОВИНИ

У Золочівському районі виявили звалище курячих решток

Наталя Дуляба

|

У селі Велика Вільшаниця Золочівського району виявили звалище курячих решток, викинутих упереміш із побутовим сміттям. Про це Львівському порталу повідомили у Держекоінспекції Львівщини.

 

Викинуте сміття із курячими рештками виявили поблизу місцевої птахофабрики. Екологи встановили, що в землі невідомі вирили котлован, у який і скинули всі відходи.

«Поряд із котлованом на землі також є відходи тваринного походження (гній), в повітрі відчувається неприємний запах. Слід зазначити, що стічні неочищені води з птахофабрики виводяться через дорогу Львів – Золочів у бетонний колодязь, який на час обстеження був повністю заповнений», – йдеться у повідомленні.

Спеціалісти відділу інструментально-лабораторного контролю Держекоінспекції відібрали на місці проби ґрунту та поверхневих вод і скерували їх на лабораторне дослідження.

Наразі всі деталі події встановлюються.

Нагадаємо, регулярно тваринні рештки несанкціоновано закопують у землю чи просто викидають у селі Боянець Жовківського району. Еколог Ігор Муравський розповідав, що у деяких селах району місцеві мешканці, ведучи підприємницьку діяльність, продукують до 10 тонн тваринних відходів. І замість того, щоб їх законно утилізовувати на Укрветсанзаводі, рештки просто викидають у поля.

Один із перших стихійних скотомогильників виявили у лютому 2017 року біля села Боянець Жовківського району. Тоді його площа становила близько 3 га, однак зараз його розміри тільки збільшились. Влітку цього року звалище тваринних рештків просто засипали піском для того, щоб його замаскувати.

Згодом екологи відібрали проби ґрунту на території цього скотомогильника. Результати експертизи довели, що довколишні землі є забрудненими. Через неліквідований скотомогильник Держінспекція Львівщини оштрафувала голову Боянецької сільської ради.

Як повідомляв Львівський портал, наприкінці січня на Львівщині взялись проводити позапланові перевірки на птахофермах, аби унеможливити поширення пташиного грипу.

Фото: Держекоінспекція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *