ОСТАННІ НОВИНИ

Держекоінспекція звернеться в поліцію через незаконний скотомогильник на Жовківщині

Наталя Дуляба

|

На початку липня у с. Боянець Жовківського району, де вже більше року знаходиться несанкціонований скотомогильник, екологи відібрали проби ґрунту. Результати експертизи довели, що довколишні землі є забрудненими. Про це Львівському порталу повідомили у Державній екологічній інспекції Львівщини.

 

Завдяки лабораторним дослідженням проб ґрунту вдалося виявити, що амоній (обмінний) у перерахунку на азот амонійний N(NH4+) перевищує допустиму норму майже вшестеро:

  • в об’єднаній пробі ґрунту №1, відібраній на земельній ділянці 500 м на захід від автошляху Р12 між с. Боянець та м. Великі Мости, амоній (обмінний) у перерахунку на азот амонійний N(NH4+) перевищує у 5,7 разів;
  • в об’єднаній пробі ґрунту №2, відібраній на земельній ділянці 30 м на схід від пробного майданчика №1, – в 5,7 разів;
  • в об’єднаній пробі ґрунту №3, відібраній на земельній ділянці 100 м на північний схід від пробного майданчика №1, – в 5,3 рази.

Після проведення розрахунку розміру шкоди за забруднення ґрунтів матеріали перевірки Держекоінспекція скерує в правоохоронні органи.

Нагадаємо, скотомогильник біля села Боянець Жовківського району виявили у лютому 2017 року. Тоді його площа становила близько 3 га. Хоча екологи стверджують, що звалище по факту існує ще з літа 2016 року.

Згодом Держінспекція Львівщини оштрафувала голову Боянецької сільської ради за неліквідований скотомогильник.

А на початку липня під час експедиції скотомогильника активісти та екологи також з’ясували, що всі відходи тут просто засипали піском.

Фото: Ігор Муравський

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *