ОСТАННІ НОВИНИ

На Жовкіщині знову виявили тваринні рештки

Вероніка Рой

|

Вчора, 14 листопада, на території Боянецької сільської ради в урочищі «Станіслівка», що у Жовківському районі Львівської області, екологи натрапили на купу тваринних решток. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Державній екологічній інспекції у Львівській області.

 

Як повідомляється, в ході обстеження території екологами виявлено, що наявний викопаний рів орієнтовними розмірами 100х2х1,5 м на половину заповнений рештками тваринного походження (кістки, нутрощі). Біля цього рову також виявлено автомобіль «Фолькцваген Т4» із номерним знаком польської реєстрації з причепом, заповнений рештками, що частково були вивантажені в зазначений рів.

Спеціалістами відділу інструментально-лабораторного контролю на місці було відібрано проби ґрунту для проведення лабораторних досліджень. З метою встановлення винних осіб працівниками Жовківського відділу поліції проводяться слідчі дії.

Нагадаємо, найчастіше незаконні скиди тваринних решток виявляють у Жовківському районі. Зокрема, біля села Боянець знайшли чергове звалище тваринних відходів, а також спіймали «на гарячому» людей, які закопували їх у землю.

Як раніше розповідав Львівському порталу Ігор Муравський, у деяких селах району місцеві мешканці, ведучи підприємницьку діяльність, продукують до 10 тонн тваринних відходів. І замість того, щоб їх законно утилізовувати на Укрветсанзаводі, рештки просто викидають у поля.

Один із перших стихійних скотомогильників виявили у лютому 2017 року біля села Боянець Жовківського району. Тоді його площа становила близько 3 га, однак зараз його розміри тільки збільшились. Влітку цього року звалище тваринних рештків просто засипали піском для того, щоб його замаскувати.

Згодом екологи відібрали проби ґрунту на території цього скотомогильника. Результати експертизи довели, що довколишні землі є забрудненими. Через неліквідований скотомогильник Держінспекція Львівщини оштрафувала голову Боянецької сільської ради.

Нагадаємо, 11 серпня минулого року біля села Крехів Жовківського району також виявили несанкціонований скид близько шести тонн тваринних решток. За цим фактом поліція відкрила кримінальну справу за ч.1 ст.239  КК України (забруднення або псування земель). 23 вересня поблизу села Гринчуки знайшли ще один незаконний скид тваринних рештків, а на початку жовтня – поблизу села Хитрейки.

У середині листопада 2018 року черговий несанкціонований скид тваринних решток знайшли на території села Сопошин. Востаннє такі тваринні відходи знаходили між селами Великий Дорошів і Зашків у лютому цього року.

Фото: Держекоінспекція

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *