ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові з’явились шахраї, які заробляють на парковках. Деталі

Наталя Дуляба

|

У Львові виявили новий вид шахрайства. У центрі міста на платних парковках «Львівавтодору» запрацювали так звані «консультанти з паркування», які протиправно збирають із водіїв готівку. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник директора департаменту житлового господарства та інфраструктури Львівської міськради Андрій Білий, передає Львівський портал.

 

Одного з таких «консультантів з паркування» виявили 15 січня на парковці на вул. Коперника, яку обслуговує ЛКП «Львівавтодор». Чоловік несанкціоновано збирав із водіїв кошти за парування.

«Цей “консультант з паркування” представився Юрієм Романовичем. Це – шахрай. У “Львівавтодорі” він не працює і взагалі підприємство не має консультантів з паркування, не має людей, які збирають готівку. На вуличних паркувальних майданчиках “Львівавтодору” вся оплата проводиться без людей: через паркомат, через додаток або Приват24. Ніякої готівки!», – написав Андрій Білий.

За його словами, брати готівку за паркування у Львові можуть лише на закритих парковках. При цьому збір відбувається в касі на виїзді і водію обов’язково надають квитанцію.

Щодо перевірок, то за тим, чи оплатив водій паркомісце у центральній частині Львова, стежать інспектори з паркування. У разі несплати вони оформляють штраф, який можна сплатити тільки в банку.

«”Львівавтодор” вже пише заяву в поліцію. Якщо зустрічаєте подібних “консультантів”, прохання зразу повідомляти на гарячу лінію міста 15-80. Будемо негайно вживати заходів», – наголосив Андрій Білий.

Як повідомляв Львівський портал, у мерії вирішили суттєво змінити підхід до паркування у Львові. Наприкінці листопада депутати мали затвердити нові паркувальні зони та вдвічі збільшити тарифи на паркування. Втім розгляд цього питання перенесли.

Додамо також, що навесні 2018 року мерія анонсувала масштабну боротьбу з водіями-порушниками, запровадивши у Львові роботу інспекторів із паркування.

Перші кілька таких інспекторів запрацювали у центрі міста у листопаді 2018-го. Втім бажаної користі від них було небагато, адже сповна впоратися з хаотичним паркуванням кілька людей не мали змоги. Згодом кількість таких інспекторів збільшили до 60. За рік своєї роботи інспектори з паркування оштрафували львів’ян на 12,5 млн грн.

Наприкінці 2019 року міський голова Львова Андрій Садовий анонсував боротьбу із водіями-порушниками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *