ОСТАННІ НОВИНИ

За рік через неправильне паркування львів’ян оштрафували на 12,5 млн грн

Ольга Денисяка

|

Із минулого року на вулицях Львова розпочали працювати інспектори з паркування, за цей час вони склали понад 33 тисячі постанов на близько 12,5 млн грн. Про це Львівському порталу повідомили у пресслужбі Львівської міської ради.

 

Начальник управління безпеки міста Юрій Діль розповів, що інспектори з паркування охоплюють, фактично, весь Львів, але у першу чергу, опрацьовують всі вулиці центральної частини.

«Свою роботу інспектори розпочали з осені 2018 року. Вони працюють щоденно 7 днів на тиждень. За рік складено понад 33 тисячі постанов на близько 12,5 млн грн, із яких сплачено понад 80%. Усі штрафи стосуються, у першу чергу, порушення правил дорожнього руху, знаків зупинок «стоянка заборонена», а також несплати за послуги паркування», –  зазначив Юрій Діль.

Також він додав, що Львів став першим містом в Україні, у якому запрацював відділ інспекторів з паркування.

«Ми намагаємося достукатися до водіїв, аби вони не порушували правил дорожнього руху, не залишали авто без нагляду. Це велика проблема для міста. Саме тому, відповідно до нового закону, ми відкрили перший в Україні відділ інспекторів з паркування. За рік ми провели більше 10 навчань іншим міст країни. Сьогодні у нас є багато суперечливих питань щодо того, чому цією справою займаються інспектори з паркування, а не поліція. Відмінність полягає в тому, що ми маємо право виписати порушнику постанову та штраф без присутності водія», — зауважив Юрій Діль.

Нагадаємо, 27 вересня 2018 року набрав чинності новий закон «Про реформування сфери паркування транспортних засобів». Згідно з ним, на базі управління безпеки міста Львова створили перший в Україні відділ інспекторів, які мають право приймати рішення щодо штрафування за порушення правил зупинки, стоянки та паркування транспортних засобів.

Обов’язковою умовою в законі є фотофіксація місця здійснення порушення з прив’язкою до місцевості. Відповідно, для інспекторів закупили планшети і засоби портативного друку, де можна одразу видрукувати постанову, яку опісля залишають на лобовому склі автомобіля.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *