ОСТАННІ НОВИНИ

Транспортники Садового зможуть штрафувати порушників паркування

Наталя Дуляба

|

Відтепер водіїв, які у Львові порушують правила паркування, оштрафувати зможуть не лише поліцейські та інспектори з паркування. Сьогодні, 26 грудня, сесія Львівської міської ради надала таке повноваження ще й управлінню транспорту. «За» відповідну ухвалу проголосували 47 депутатів, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Так, депутати внесли зміни до повноважень виконавчих органів Львівської міської ради, які передбачають нововведення для управління транспорту. Відтепер воно також зможе складати адмінпротоколи на водіїв, що порушують правила паркування.

«Ми надаємо управлінню транспорту повноваження складати адміністративні протоколи за порушення правил паркування. Управління транспорту буде мати своїх інспекторів, але чисельність працівників виконавчих органів не збільшиться», – пояснила директорка юридичного департаменту міськради Львова Гелена Пайонкевич.

За її словами, міське управління транспорту займатиметься справами, що складені за ч.1 і ч.3 ст.122, ч.1 та ч.2 ст. 152 (з приміткою 1) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Нагадаємо, навесні 2018 року мерія анонсувала масштабну боротьбу з водіями-порушниками, запровадивши у Львові роботу інспекторів із паркування.

Перші кілька таких інспекторів запрацювали у центрі міста у листопаді 2018 року. Втім очікуваного результату спочатку не було, адже сповна впоратися з хаотичним паркуванням вони не мали змоги. Тому у березні цього року Львівська міська рада збільшила штат інспекторів із паркування із 8 до 60 осіб.

За рік своєї роботи інспектори з паркування оштрафували львів’ян на 12,5 млн грн.

Додамо також, що нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що буде боротись із водіями-порушниками.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *