ОСТАННІ НОВИНИ

Подорожчання вартості проїзду в львівському електротранспорті затвердять під Новий рік

Андрій Котенський

|

ЛКП «Львівелектротранс» пройшов усі необхідні процедури для проведення коригування тарифу до 6 грн. Питання підняття вартості проїзду в електротранспорті для львів’ян планують винести на розгляд виконкому вже наступного тижня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

 

За словами заступника директора департаменту житлового господарства та інфраструктури ЛМР Андрія Білого, щоб підняти тариф на проїзд в електротранспорті, пройдено усі необхідні процедури — громадські слухання, перевірку тарифу економічним департаментом, департаментом житлово-комунального господарства, антимонопольним комітетом.

«На наступний тиждень ми можемо виходити з пропозицією на коригування тарифу на проїзд в електротранспорті. Мова йде про те, щоб відкоригувати тариф з 5 грн до 6 грн. Ми також хочемо зменшити навантаження на водія, тому пропонуватимемо, щоб вартість квитка у водія становила 7 грн… Особи пільгових категорій мають їздити безкоштовно. Сьогодні на деяких маршрутах електротранспорту у нас 70% пасажирів — це пільговики. Їхній проїзд компенсує місто», — повідомив Андрій Білий.

За його словами, у зимовий період місячний абонемент залишається за ціною 160 грн.

«З розрахунку 20 робочих днів — це 8 грн в день, тобто 4 грн за одну поїздку.», — додав посадовець.

Нагадаємо, востаннє ціни на проїзд у маршрутках Львова зросли у лютому 2019 року. Тоді тариф підняли до 7 гривень, а вартість проїзду в трамваях і тролейбусах у Львові підняли навесні 2018 року. Тоді тариф зріс із 3 до 5 гривень.

У міській раді кажуть, що піднімати вартість проїзду у маршрутках змушені через зауваження Європейського інвестиційного банку, який дає Львову кредити на закупівлю нового громадського транспорту.

Про те, як проходили у Львові громадські слухання щодо здорожчання проїзду у маршрутках, читайте у репортажі Львівського порталу за цим посиланням. Результати слухань щодо електротранспорту можна дізнатись тут.

Також у Львові активно обговорюють можливість впровадження безкоштовного транспорту, яку запропонував втілити автор закону про електронний квиток Ігор Васюник. Що думають експерти з цього приводу читайте тут: «Безкоштовний транспорт для Львова: думки експертів.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *