ОСТАННІ НОВИНИ

На вулиці Львова виїхали нові тролейбуси «Електрон» із кондиціонерами і USB-зарядками

Наталя Дуляба

|

У Львові почали курсувати перші нещодавно придбані низькопідлогові тролейбуси «Електрон». Про це повідомляють активісти ГО «За якісний транспорт», передає Львівський портал.

 

Перші 10 низькопідлогових тролейбусів концерн «Електрон» доставив у депо «Львівелектротрансу» ще на початку листопада. Втім вони виїхали на вулиці Львова лише зараз, в середині грудня. Курсують тролейбуси на маршруті №33 (пл. Івана Підкови – вул. Грінченка).

Придбані в концерну «Електрон» тролейбуси оснащені кондиціонерами, відеокамерами, кнопками відкривання дверей та навіть USB-зарядками.

Зазначимо, у березні міськрада Львова взяла у ЄБРР 17,5 млн євро кредиту на придбання нового громадського транспорту. Так, за ці кошти мерія купить в «Електрону» 50 тролейбусів, обладнання для їхнього технічного обслуговування, а також проведе реконструкцію і модернізацію двох депо та контактної мережі.

Всі 50 нових низькопідлогових тролейбусів концерн має доставити Львову до березня 2020 року.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно міська рада вирішила взяти в Європейського інвестиційного банку ще один кредит – 24 мільйони євро. За ці кошти планують придбати 100 нових автобусів і 10 трамваїв.

Загалом протягом 2018 року комунальне АТП-1 придбало 100 нових низькопідлогових автобусів МАЗ білоруського виробництва та 50 автобусів «Електрон». Всі автобуси купували на умовах фінансового лізингу. Вартість предмета лізингу становить близько 800 млн грн.

Також торік мерія придбала 30 вживаних берлінських трамваїв. Вартість одного становить майже 18 тисяч євро.

Додамо також, що згідно з дослідженням 52% львів’ян щодня користуються громадським транспортом.

Фото: ГО «За якісний транспорт»

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *