ОСТАННІ НОВИНИ

«Формула Штайнмаєра» поставить знак рівності між героїчними захисниками України і бойовиками, – ЛМР

Соломія Головіна

|

Львівська міська рада сьогодні, 10 жовтня, під час сесійного засідання ухвалила звернення до президента України, Кабміну та Верховної Ради щодо так званої «формули Штайнмаєра». За відповідне рішення проголосувало 47 депутатів. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Міські обранці обурені ситуацією щодо реалізації Мінських домовленостей і підписанням так званої «формули Штайнмаєра».

«Усі ми прагнемо миру. Але мир у будь-який спосіб – недопустимий! Мир на основі формули, яка поставить знак рівності між героїчними захисниками цілісності держави, що віддали свої життя за Україну, та найманими бойовиками, що вбивали, катували і грабували мирне населення, є злочином проти громадян нашої країни, які «усі тепер президенти», – мовиться у зверненні.

Депутати ЛМР вимагають, щоби будь-які перемовини щодо досягнення миру проводилися з врахуванням безпекових інтересів держави і думки самих захисників.

«Розуміємо, що домовленості передбачають взаємні поступки, але абсолютно неприйнятними є будь-які компроміси у таких питаннях:

  1. Відведення українських військ з облаштованих укріплень, відступ назад.
  2. Проведення виборів на території ОРДЛО за відсутності контролю над цими територіями владою України.
  3. Надання будь-якої форми особливого статусу цієї території, що буде суперечити чинній Конституції України та принципу територіальної цілісності та унітарності держави.

Джерелом влади в Україні є народ! Думка громади міста Львова висловлена», – наголошують міські обранці.

Як повідомляв Львівський портал, Володимир Зеленський під час вечірнього брифінгу у вівторок, 1 жовтня, запевняв, що «формула Штайнмаєра» не є «страшилкою», і пояснив, що вона передбачає проведення на окупованому Донбасі демократичних виборів за законодавством України. Також глава держави додав, що жодних виборів «під дулом кулеметів не буде і не може бути».

Після заяв Зеленського про погодження Україною «формули Штайнмаєра» у різних містах України почалися протести.

Львівська обласна рада також виступила проти «формули Штайнмаєра» і ухвалила заяву про недопущення капітуляції України у російсько-українській війні.

Своєю чергою голова Львівської ОДА Маркіян Мальський заявив, що капітуляції немає, є конструктивна послідовна позиція.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *