ОСТАННІ НОВИНИ

Стадіон «Торпедо» у Львові можуть викупити за 5 мільйонів гривень

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 1 серпня, сесія Львівської міської ради передбачила у бюджеті розвитку більше 5,1 млн грн на викуп стадіону «Торпедо», що на вул. Золотій, 40-А. «За» відповідну ухвалу проголосували 52 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

При внесенні змін до розподілу коштів бюджету розвитку Львова депутати передбачили більше 5,1 млн грн для того, щоб викупити у банку «Львів» споруди та інше нерухоме майно стадіону «Торпедо». Втім коли саме має відбутися викуп, невідомо.

Зазначимо, що перемовини щодо викупу стадіону «Торпедо» розпочалися ще у 2017 році. Тоді банк «Львів», який є власником нерухомості на його території, хотів продати її за 12 млн грн, а згодом погодився на ціну у 7,5 млн грн. Рішення про викуп цього стадіону депутати мерії хотіли прийняти ще наприкінці минулого року, проте міський голова Львова Андрій Садовий назвав це аферою і виступив проти.

Як пояснював мер, земля, на якій розташований стадіон «Торпедо», є у комунальній власності. Натомість воротами і трибунами, які, власне, й має викупити Львівська міська рада, володіють «хитрі бізнесмени, які їх заклали у банк, мотивуючи тим, що на цій території можна збудувати житловий комплекс».

«Чи можуть ворота і розвалені трибуни коштувати 5 млн грн? Я думаю, що ніколи. На мою думку, це є спроба певних людей забрати кошти з бюджету міста. Раніше за звільнення цього стадіону від торгових рядів ми дали земельну ділянку, що на виїзді з міста. Потім різними махлюваннями було оформлене право власності на ворота і трибуни, їх заставили у банк «Львів». Той, хто хотів на території стадіону будувати житло, зрозумів, що з цього нічого не вийде. А зараз бідний банк думає, як би то хоч якісь кошти компенсувати. Тому я думаю, що це такий елемент афери», – заявив Андрій Садовий у коментарі Львівському порталу.

Водночас мер натякнув, що викуп стадіону може і не відбутися.

«То ще довга дорога (у питанні викупу «Торпедо», – ред.), бо передбачити кошти у бюджеті – це лише перший крок», – додав Садовий.

Нагадаємо, стадіон «Торпедо» облаштували у Львові у 1930-х роках. Він розміщений на земельній ділянці площею 2,7 га. За радянських часів стадіон передали однойменному спортивному товариству та забудували службовими приміщеннями.

Із 1990 року стадіон перейшов у приватну власність, там почав працювати ринок електротехнічних товарів, який у 2008 році перенесли на вул. Кукурудзяну. Після цього «Торпедо» передали банку «Львів» як заставу за борги по кредитах.

Станом на сьогодні на стадіоні, який перебуває у занедбаному стані, тренуються діти та підлітки футбольних клубів «Вікторія» та «Покрова».

Фото: Фотографії старого Львова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *