ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни вимагають викупити стадіон «Торпедо» з приватних рук

|

Львів’яни просять міську раду викупити із приватної власності приміщення стадіону «Торпедо». Про це йдеться у депутатському зверненні міського обранця Сергія Іваха, який є у розпорядженні Львівського порталу.

Як повідомляється у зверненні, мешканці Шевченківського району хотіли самотужки зробити ремонт у приміщеннях на території стадіону «Торпедо», що на вул. Золотій, 40а.

«Однак виявилося, що ці приміщення – вже у приватній власності і громаді міста не належать. Це означає, що ласий шматок площі може бути забудовано, а діти й дорослі втратять можливість тут тренуватися чи гуляти у «зеленій зоні», – зазначається у документі.

Як наголошує С. Івах, місцеві мешканці і тренери самостійно доглядають за стадіоном: підстригають траву, роблять розмітку та прибирають прилеглі території, утримують їх та впорядковують.

Також понад десять років цей стадіон використовують для тренувань дітей і підлітків двох футбольних клубів – ФК «Вікторія» установи дитячо-юнацьких молодіжних клубів Шевченківського району міста Львова та «Покрова».

«До мене як депутата Львівської міської ради звернулись мешканці Шевченківського району та батьки, діти яких тренуються на стадіоні «Торпедо», … з проханням вирішити питання щодо законності набуття у власність приміщень і територій стадіону «Торпедо», а також питання щодо можливості викупу цих об’єктів містом для реалізації відповідних спортивних проектів.

…враховуючи вищевикладене та керуючись ст.ст. 13, 21 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», ст. 49 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», прошу Вас проаналізувати умови і законність набуття приватної власності на приміщення за адресою вул. Золота, 40а, а також розглянути питання про можливість викупу Львівською міською радою цих приміщень та території стадіону «Торпедо» з метою задоволення суспільних потреб територіальної громади м. Львова», – йдеться у депутатському запиті.

Як відомо, раніше депутати міськради погодили викуп з приватних рук стадіон «Сільмаш», проте наразі справа вирішується у суді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *