ОСТАННІ НОВИНИ

Викуп стадіону «Торпедо» Садовий назвав аферою

Наталя Дуляба

|

Львівська міськрада не збирається викупляти у банку «Львів» споруди та інше нерухоме майно стадіону «Торпедо», що на вул. Золотій, 40-А. Сьогодні, 20 грудня, під час сесії міської ради із бюджету Львова не виділили на це коштів. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Перемовини щодо викупу стадіону «Торпедо» розпочалися ще минулого року. Втім тоді банк «Львів», який є власником нерухомості на його території, хотів продати її за 12 млн грн, а зараз він погодився на ціну у 7,5 млн грн. Єдиною його умовою було те, аби міська рада здійснила оплату ще у 2018 році. Відтак лише сьогодні депутати мали нагоду виділити на це із бюджету кошти.

Своєю чергою міський голова Андрій Садовий заявив, що вартість трибун і воріт, які є у власності банку «Львів», становить лише 500 тис. грн. А їхній викуп за 7,5 млн грн буде аферою.

«У 2000-х роках на цьому стадіоні був ринок. З торгівцями, які там працювали, ми допомовилися, що ми їм даємо іншу ділянку на виїзді зі Львова. Натомість вони мали звільнити територію стадіону, що в принципі і відбулось. Але хитрі бізнесмени оформили право власності на ворота і трибуни. Все це вони заклали в банк, мотивуючи тим, що на цій території можна збудувати житловий комплекс. А вартість цих воріт і трибун становить, я думаю, близько 500 тис. грн… Але боронь Боже платити 7 млн грн на купівлю воріт, бо це є афера», – заявив Андрій Садовий.

Водночас Садовий наголосив, що потрібно створити робочу групу, яка має владнати питання зі стадіоном «Торпедо», адже сама земельна ділянка є у власності територіальної громади Львова. До цієї групи увійдуть представники міськради та самого банку «Львів».

«Потрібно, щоб ми разом із банком, який є соціально активний, знайшли порозуміння. Щоб ми разом із банком розпочали реалізацію суспільно важливого проекту щодо відновлення цього стадіону», – наголосив Андрій Садовий.

Також він доручив, аби у 2019 році мерія розробила проект відновлення стадіону «Торпедо».

Зазначимо, стадіон «Торпедо» облаштували у Львові у 1930-х роках. Він розміщений на земельній длянці площею 2,7 га. За радянських часів стадіон передали однойменному спортивному товариству та забудували службовими приміщеннями.

Із 1990 року стадіон перейшов у приватну власність, там почав працювати ринок електротехнічних товарів, який у 2008 році перенесли на вул. Кукурудзяну. Після цього «Торпедо» передали банку «Львів» як заставу за борги по кредитах.

Станом на сьогодні на стадіоні, який перебуває у занедбаному стані, тренуються діти та підлітки футбольних клубів «Вікторія» та «Покрова».

Фото: Фотографії старого Львова

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *