ОСТАННІ НОВИНИ

Мерія погодила будівництво житла на окраїні Стрийського парку

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 5 липня, виконавчий комітет міськради Львова погодив детальний план території у районі вул. Свєнціцького, вул. Ю. Мушака, вул. Дібровної, вул. І. Франка. Він передбачає будівництво житла на окраїні Стрийського парку, а також облаштування нових транспортних розв’язок, велодоріжок й автостоянок. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Погоджений детальний план (ДПТ) охоплює територію площею 9 га, яка входить у межі історичного ареалу Львова. Сьогодні тут також розташовані історично сформовані житлові будинки на 3-4 поверхи, парк «Софіївка», храм Святої Софії УГКЦ.

ДПТ передбачає будівництво 3-поверхового житлового будинку з мансардою на вул. Уласа Самчука. Знаходитиметься він поруч зі спорткомплексом у Стрийському парку. Зводитимуть нове житло на земельній ділянці площею 0,08 га. Її цільове призначення – для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка).

(Натисніть на зображення для збільшення)

Житловий будинок розрахований на 40 нових мешканців. Для їхніх потреб тут зведуть підземний паркінг на 11 місць, а також облаштують дитячий, спортивний та відпочинковий майданчики.

Ділянка, на якій зведуть нове житло, розташована поруч із цим будинком

Також у межах детального плану планують спорудити велодоріжки, нові транспортні розв’язки, зокрема на перетині вул. Стуса, на перетині вул. Мушака з вул. Дібровною, облаштувати водовідведення поверхневих стоків.

Для потреб мешканців мікрорайону запланували впорядкувати існуючі та облаштувати нову автостоянку на ділянці біля Богословської академії. Загалом для паркування автівок буде 96 місць.

Як повідомляв Львівський портал, торік міська рада Львова дозволила перебудувати пам’ятку архітектури на початку вул. Уласа Самчука під готель.

Також на території Стрийського парку мерія погодила спорудження нового ресторану. Через це нещодавно у Львові розгорівся цілий скандал, адже виконком дозволив ТзОВ «Львів-Енергія» лише реконструювали існуючу пам’ятку архітектури на вул. Уласа Самчука, 16, натомість горе-підприємець повністю її завалив. За руйнування історичної будівлі двоє посадовців мерії нещодавно отримали догани.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *