ОСТАННІ НОВИНИ

У Стрийському парку дозволили облаштувати ще один ресторан

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 27 липня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив ТзОВ «Львів-Енергія» містобудівні умови та обмеження на реконструкцію будівлі на вул. Уласа Самчука,16 у межах пам’ятки садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Стрийський парк». Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Відтак ТзОВ «Львів-Енергія» у Стрийському парку облаштує ще один ресторан. При цьому у проекті рішення не вказана конкретна ділянка, а вся територія парку, площею більше 51 га.

Водночас зазначено, що будівля, яка підлягає реконструкції під ресторан, розміщена в історичному ареалі міста.

Як пояснив Львівському порталу головний архітектор Львова  Юліан Чаплінський, мова йде про реконструкцію закинутого виставкового павільйону біля існуючого ресторану «Деліс».

«Тут не передбачений ані підйом даху, ані добудова, буде реконструкція існуючої будівлі під ресторан, тому у нас зауважень немає», – зауважив Юліан Чаплінський.

Зазначимо, на вул. Уласа Самчука, 16 сьогодні знаходиться дитячо-юнацька спортивна школа. Також за цією адресою розташований спортивний клуб «Енергія».

Згідно з даними бізнес-сервісу YouControl, ТзОВ «Львів-Енергія» створили у березні 2017 року, юридична адреса – вул. Уласа Самчука, 16. Його засновником є ТзОВ «АВС 2017».

Своєю чергою ТзОВ «АВС 2017» володіють Олексій Різник, ім’я якого у пресі згадують як адвоката депутата Львівської міської ради та бізнесмена Григорія Козловського, та Юрій Ломага, який, за даними «Наших грошей», є бізнес-партнером Козловського.

Основний вид діяльності ТзОВ «Львів-Енергія» вказаний як функціювання спортивних споруд. Розмір статуного капіталу становить 531 103 грн.

Як повідомляв Львівський портал, у березні цього року Львівська міська рада дозволила провести експертну грошову оцінку земельної ділянки на вулиці Лижв’ярській, 1 (біля Парку культури), яка підлягає продажу ТзОВ «Апартготель». Керівником цієї фірми також є Олексій Різник.

Також нещодавно на вул. Уласа Самчука, 6 пам’ятку архітектури дозволили перетворити у готель.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *