ОСТАННІ НОВИНИ

Закон про мову опублікували у «Голосі України»

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 16 травня, Закон України «Про забезпечення функціонування української мови як державної» опублікували у парламентській газеті «Голос України». Про це пише УП, повідомляє Львівський портал.

 

Про публікацію закону заявив спікер Верховної Ради Андрій Парубій на засіданні парламенту.

«Вчора президент підписав Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної», а у сьогоднішній газеті «Голос України» було опубліковано текст закону, що робить незворотнім набрання ним чинності. Закон опублікований», – сказав він.

Парубій назвав символічним те, що закон про мову прийняли у Чистий четвер, а опублікували його у День вишиванки.

«Вишиванка об’єднує нас. Ми всі різні, але в цьому різноманітті ми єдині. Єдині – значить сильні! Вітаю усіх українців в усьому світі!», – додав спікер Верховної Ради.

Із повним текстом закону можна ознайомитися на сайті «Голосу України».

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому Закон № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». «За» відповідне рішення проголосували 278 народних депутатів України.

Вчора, 14 травня, закон підписав голова Верховної Ради Андрій Парубій. Його підписання нардепи у парламенті зустріли оплесками.

Зазначимо, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада прийняла за основу проект закону № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Всього у першому читанні розглядалося чотири законопроекти про мову:  №5556, № 5669, № 5670,  №5670-д.

У кінці лютого 2019 року Рада розпочала розгляд підготовленого до другого читання законопроекту про мову.

Також раніше народний депутат України, львів’янин Ігор Васюник заявляв, що Закон про українську державну мову – на часі як ніколи.

Детальніше про всі чотири мовні законопроекти читайте у матеріалі Львівського порталу «Мовна шахівниця».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *