ОСТАННІ НОВИНИ

Парубій підписав закон про українську мову

Вероніка Рой

|

Голова Верховної Ради Андрій Парубій підписав Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної».  Підписання документа відбулося під час пленарного засідання сьогодні, 14 травня, повідомляє Укрінформ.

 

«Сьогодні історичний день – зараз я підпишу Закон «Про забезпечення функціонування української мови як державної». У найближчі години або дні його підпише Президент України. Він буде опублікований у «Голосі України” і стане законом», – сказав Парубій, підписуючи документ.

Депутати зустріли підписання закону оплесками.

Нагадаємо, 25 квітня Верховна Рада України ухвалила у другому читанні та в цілому Закон № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». «За» відповідне рішення проголосували 278 народних депутатів України.

Зазначимо, 4 жовтня 2018 року Верховна Рада прийняла за основу проект закону № 5670-д «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Всього у першому читанні розглядалося чотири законопроекти про мову:  №5556, № 5669, № 5670,  №5670-д.

У кінці лютого 2019 року Рада розпочала розгляд підготовленого до другого читання законопроекту про мову.

Також раніше народний депутат України, львів’янин Ігор Васюник заявляв, що Закон про українську державну мову – на часі як ніколи.

Детальніше про всі чотири мовні законопроекти читайте у матеріалі Львівського порталу «Мовна шахівниця».

Фото: Facebook-сторінка Андрія Парубія
Відео: Facebook-сторінка Ігоря Васюника

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *