ОСТАННІ НОВИНИ

«Дайте татові зарплату». Як львівські шахтарі пікетують у столиці

Наталя Дуляба

|

Сьогодні вранці, 15 травня, кілька сотень шахтарів держпідприємства «Львіввугілля» вийшли на акцію протесту біля будівлі Міністерства енергетики та вугільної промисловості. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив голова Незалежної спілки гірників України Михайло Волинець, передає Львівський портал.

 

Гірники тримають у руках плакати «Уряд! Підтримай шахтарів Галичини не словом, а ділом», «Дайте татові зарплату», а також прапори своїх профспілкових організацій.

Як уточнив Громадському Михайло Волинець, шахтарі вимагають виплатити заборгованість розміром майже 200 тисяч гривень за 1,5 місяці роботи. Також вимагають держкомпанію Центренерго розрахуватися з ними за відвантажене вугілля.

Голова профспілки зазначив, що до протестувальників вийшов міністр Насалик. Згодом дехто з учасників протесту пішов на перемовини із заступником міністра.

Зазначимо, працівникам ДП «Львіввугілля» регулярно затримують зарплату. До прикладу, платню за грудень їм виплачували «по копійці» від січня до кінця лютого.

На початку лютого шахтарі вкотре влаштували пікет під стінами Львівської ОДА і вимагали виплатити їм зароблені гроші. Також гірники простестували у Львові торік у листопаді. А в грудні страйк оголосили й працівники шахти «Лісова».

На протести шахтарів у Львівській ОДА щораз наголошують, що працюють над тим, аби гірникам виплачували зарплати. Нещодавно очільник ЛОДА Олег Синютка заявив, що розмір заборгованої зарплати для шахтарів збільшили на 40%.

Раніше Львівський портал писав у матеріалі «Шахтарський Червоноград. 500 метрів під землею» про нелегку роботу гірників, зокрема, і про постійні затримки зарплат.

Фото: Михайло Волинець

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *