ОСТАННІ НОВИНИ

Гірники шахти «Лісова» оголосили страйк під землею через борги із зарплати

Вероніка Рой

|

Гірники шахти «Лісова», що на Львівщині, проводять акцію протесту під землею через заборгованість із зарплати. Про це у Facebook написав голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець.

 

«Станом на 7 ранку під землею проводять акцію протесту 98 гірників шахти «Лісова» ДП «Львіввугілля». Вчора з 1-ої зміни під землею залишилося 45 шахтарів, до них приєдналися 78 гірників з 3-ої зміни. В той час, як спуск в шахту гірників 4-ої зміни – адміністрація підприємства заблокувала. З різних причин частина гірників виїхала на поверхню. Зараз під землею перебуває 98 шахтарів», – написав він.

Основна вимога шахтарів – погасити заборгованість із заробітної плати, адже гірникам ще за жовтень виплатили тільки 48% від зарплати.

Пізніше Михайло Волинець повідомив, що зараз на шахті “Лісова” під землею залишаються 97 гірників.

Нагадаємо, 2 листопада, кілька сотень шахтарів пройшли ходою центральними вулицями міста до Львівської ОДА, яку пікетували з вимогами погашення поточної заробітної плати та вчасної її виплати у подальшому. Згодом Кабмін виділив півмільярда гривень на виплати зарплат шахтарям.

Також 16 листопада шахтарі Львівщини перекрили дві ділянки траси Львів − Рава-Руська через невиплату їм заробітної плати.

Раніше Львівський портал писав у матеріалі «Шахтарський Червоноград. 500 метрів під землею» про нелегку роботу гірників, зокрема, і про постійні затримки зарплат .

Фото: Facebook-спільнота “Шахтарі Чевраонограда”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *