ОСТАННІ НОВИНИ

На вулиці Залізничній таки збудують дитсадок

Наталя Дуляба

|

Виконавчий комітет міськради Львова видав ТзОВ «Інвестиційна компанія «Орієнтир» містобудівні умови та обмеження на будівництво дитсадка у житловому кварталі «Веселка», що на вул. Залізничній, 7. Відповідне рішення прийняли сьогодні, 10 травня, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Згідно з рішенням, видав ТзОВ «Інвестиційна компанія «Орієнтир» зводитиме дитячий садок у житловому кварталі, який зводять на земельній ділянці площею 2,3 га на вул. Залізничній, 7.

Цільове призначення землі – для будівництва та обслуговування інших будівель громадської забудови, категорія – землі житлової та громадської забудови. Також ця ділянка входить у зону Ж-3 – зону багатоповерхової житлової забудови (5-10 поверхів) відповідно до зонінгу Залізничного району.

Дитячий садочок розрахований на 40 місць. Висота будівлі не повинна перевищувати 9,4 м.

Як писав раніше Львівський портал, житловий комплекс «Веселка» на вул. Залізничній, 7 зводить інвестиційна компанія «Орієнтир». Поруч із багатоповерхівками вона мала збудувати дитсадок, однак торік навесні вирішила цього не робити. Тоді виконком міської ради не скасував видані містобудівні умови та обмеження, видані на садочок.

Нещодавно мерія погодила будівництво 6-поверхівки біля церкви Ольги і Єлизавети фірмі, співзасновником якої є саме компанія «Орієнтир».

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ТзОВ «Інвестиційна компанія «Орієнтир» існує з 2008 року, зареєстрована вона у Львові на вул. Голубовича.

Її засновником є польське ТзОВ «Будівельно-житлове товариство «Євро-Сіті».

Основний вид діяльності інвестиційної компанії «Орієнтир» вказаний як організація будівництва будівель. Розмір її статутного капіталу становить 5 млн грн.

Нагадаємо, станом на травень 2018 року у Львові була одна з найкритичніших ситуацій в області щодо зарахування дітей у садочки. Відтак у мерії взялися за забудовників, які обіцяли при житлових будинках звести дитячі садки.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий також пообіцяв, що до 2020 року у місті взагалі не буде черг до дитсадків.

Також  міській раді Львова заявляли, що станом на листопад 2018-го на черзі до дитсадків «стоять» менше тисячі дітей. А до 2020 року у сімох дитячих дошкільних закладах міста планують створити 600 додаткових місць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *