ОСТАННІ НОВИНИ

У мерії визначились, скільки коштуватиме навчання приїжджих дітей у садочках Львова

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 26 квітня, виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив суму витрат на навчання однієї дитини, яка живе за межами Львова, але батьки хочуть її віддати у дитсадок міста. Про це повідомляє кореспондент Львівського порталу.

 

Затверджений норматив встановлює, що вартість навчання однієї приїжджої дитини у садочках Львова складає 2066 гривень на місяць. Така сума діятиме для малечі з-за меж міста, яка хоче потрапити у дитсадок вже з 1 вересня.

Якщо громади погодяться сплачувати кошти за перебування їхніх дітей у садочках Львова, то їх без проблем зараховуватимуть на навчання.

«Діти будуть зараховуватися до садочків на звичайній основі відповідно до положення, яке було затверджено в рішенні виконавчого комітету. Першочергово ми зараховуємо дітей зі Львова, а вже потім на рівних правах будемо зараховувати діток з інших населених пунктів поблизу міста», – пояснили у міському управлінні освіти.

За навчання приїжджих дітей у садочках у міськраді Львова сподіваються отримувати по 500 тисяч гривень щомісяця. Всі ці кошти планують використовувати безпосередньо на потреби закладів дошкільної освіти.

На навчальний рік 2018/2019 у садочки Львова зарахували 250 дітей, які проживають за межами міста. Станом на зараз у ДНЗ Львова навчаються 984 такі дитини.

Нагадаємо, рішення про припинення оплати навчання приїжджих дітей у садках Львова міська рада прийняла ще влітку минулого року.

Як раніше повідомляв Львівський портал, у Львові склалась одна з найкритичніших ситуацій в області щодо зарахування дітей у садочки. Відтак у мерії взялися за забудовників, які обіцяли при житлових будинках звести дитячі садки.

Своєю чергою міський голова Львова Андрій Садовий також пообіцяв, що до 2020 року у місті взагалі не буде черг до дитсадків.

Нещодавно у мерії заявили, що станом на листопад на черзі до дитсадків «стоять» менше тисячі дітей. А до 2020 року у сімох дитячих дошкільних закладах міста планують створити 600 додаткових місць.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *