ОСТАННІ НОВИНИ

З 2019 року міськрада не платитиме за навчання у садках дітей, що живуть за межами Львова

Наталя Дуляба

|

Львівська міська рада сьогодні, 13 липня, під час сесії прийняла ухвалу «Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами та іншими органами місцевого самоврядування у сфері надання послуг дошкільної освіти». «За» проголосували 34 депутати, передає кореспондент Львівського порталу.

 

Як зазначила начальниця управління освіти Львівської міської ради Зоряна Довганик, з наступного року на навчання дітей, що живуть за межами Львова, але ходять у дитсадки міста, не виділятимуть кошти з міського бюджету. За це тепер платитимуть ОТГ та органи місцевого самоврядування, мерія підписуватиме з ними відповідні договори.

Відтак із 1 січня 2019 року дітям, що живуть за межами Львова і ходять у міські садочки, безкоштовно надаватимуть освітні послуги лише за наявності таких договорів.

«Послуги у сфері дошкільної освіти з 1 січня 2019 року надаються закладами міста Львова безкоштовно для громадян, які проживають та/або зареєстровані за межами міста Львова, тільки за наявності відповідної угоди про здійснення міжбюджетних трансфертів між Львівською мсіькою радою та ОТГ чи іншим органом місцевого самоврядування», – йдеться у пояснювальній записці до проекту ухвали.

Як йдеться у документі, станом на 1 червня цього року у закладах дошкільної освіти Львова навчається 781 дитина, яка зареєстрована поза межами міста. Середня вартість утримання однієї дитини без врахування харчування цьогоріч становить більше 18 тисяч гривень на рік.

«Виділення коштів об’єднаними територіальними громадами та іншими органами місцевого самоврядування дозволить залучити понад 14 мільйонів гривень та спрямувати їх на утримання закладів дошкільної освіти міста Львова», – вказано у у пояснювальній записці до проекту ухвали.

Нагадаємо, нещодавно міський голова Львова Андрій Садовий пообіцяв, що до 2020 року черг до дитсадків більше не буде. При цьому він зауважив, що сьогодні у садочках міста є більше 1000 дітей, які приїжджають із прилеглих сіл. Однак обмежувати виховання дітей, що не є мешканцями Львова, у мерії наразі не планують.

Як повідомляв Львівський портал, у Львові сьогодні є одна з найкритичніших ситуацій в області щодо зарахування дітей у садочки. На черзі «стоять» більше 9000 дітей.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *