ОСТАННІ НОВИНИ

У скандальній забудові на Варшавській, яку суд постановив знести, було продано 15 квартир

Вероніка Рой

|

У забудові на Варшавській,22, яку Львівський окружний адміністративний суд постановив знести, продали 15 квартир. Відтак наступного тижня в мерії Львова відбудеться зустріч з мешканцями, які купили помешкання в цьому будинку. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

 

Як повідомила директор юридичного департаменту ЛМР Гелена Пайонкевич, місто закликає забудовника врегулювати питання, залучивши мешканців та усі служби.

«Був позов нашої Інспекції ДАБК міста Львова, бо є відхилення у виданій містобудівній документації і реальному стану будівництва. Вчора ми зустрічались з мешканцями, які показали нам наявні документи на квартири. Ми також домовились про зустріч наступного тижня. Там продано 15 квартир, будинок не великий, з двома чи трьома нежитловими приміщеннями.

Було надано дозвіл на будівництво будинку з певною кількістю поверхів і з мансардним поверхом, а в мансардному поверсі були влаштовані квартири. Фактично, забудовник вчинив самочинне будівництво, наявна невідповідність існуючому стану будівлі отриманій містобудівній документації. Забудовнику треба поспілкуватись з усіма та узгодити усі подальші дії, виконати усі процедури, передбачені законодавством», — прокоментувала вона.

Нагадаємо, 29 березня Львівський окружний адміністративний суд виніс рішення, що зобов’язує ГО «Наше ідеальне місто» за власний рахунок знести самочинно збудований багатоквартирний житловий будинок, розташований на вул. Варшавській, 22. Відтак, 29 квітня вказане рішення набере законної сили.

Мешканців вчергове застерігають від придбання квартир у недобросовісних забудовників. Для того, щоб вберегти себе від придбання квартир у забудовників, які ведуть свою діяльність незаконно, варто скористатися сайтом з картою забудов, на якому можна отримати всю інформацію про ведення будівництва.

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно у Львові вперше взялися зносити незаконно зведений семиповерховий житловий будинок на вул. Личаківській, 259. Як проходить цей процес, дивіться тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *