ОСТАННІ НОВИНИ

Суд постановив знести у Львові ще одну скандальну забудову

Наталя Дуляба

|

29 березня Львівський окружний адміністративний суд виніс рішення, яким зобов’язує ГО «Наше ідеальне місто» власним коштом знести самочинно збудований багатоквартирний житловий будинок на вул. Варшавській, 22. Законної сили це рішення набере 29 квітня. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради Львова.

 

«Рік тому забудовники зверталися до нас по цьому об’єкту на Варшавській, 22. Ми отримали інформацію з Інспекції архбудконтролю про те, що там проводиться самочинне будівництво. Крім того, враховуючи документи на право власності, витяги з реєстру, які нам подавали забудовники, ми не змогли встановити, чи було там захоплення комунального майна, адже поручє також приміщення, що належать до комунальної власності», – пояснила директорка юридичного департаменту Львівської міської ради Гелена Пайонкевич.

За її словами, забудовник звертався у мерію за продовженням договору оренди земельної ділянки, втім робив це вже під час того, як розпочав самочинні роботи. Міська рада своєю чергою договору на оренду землі йому не продовжувала.

«Зараз наш департамент доволі активно спілкується з мешканцями і тими, які, на жаль, постраждали від придбання такого житла, і тими, які тільки збираються купити його. Є інформація, що там кварти продані», – додала Гелена Пайонкевич.

Протягом 2018 року Інспекція архбудконтролю неодноразово проводила перевірки на вул. Варшавській, 22. У січні минулого року за цією адресою вже був незаконно зведений перший поверх багатоквартирного житлового будинку. Документів, які дають право на здійснення підготовчих чи будівельних робіт, у ГО «Наше ідеальне місто» не було, тож Інспекція архбудконтролю наклала штраф.

Не погодившись із таким рішенням, ГО «Наше ідеальне місто» подало до суду, аби скасувати таку постанову Інспекції архбудконтролю. Жоден зі судів не визнав цю постанову протиправною.

Незважаючи на це, на вул. Варшавській, 22 і надалі продовжувалось незаконне будівництво. При цьому багатоповерхівку зводили на земельній ділянці, цільове призначення якої є для будівництва та обслуговування будівель громадських та релігійних організацій.

Через те, що забудовник не реагував на постанови, Інспекція архбудконтролю звернулась до Львівського окружного адміністративного суду із заявою про знесення самочинно збудованого житла на вул. Варшавській, 22. 29 березня суд постановив, що ГО «Наше ідеальне місто» має власним коштом знести багатоповерхівку.

Згідно з даними аналітичної системи YouControl, ГО «Наше ідеальне місто» зареєстроване за адресою незаконного будівництва – на вул. Варшавській, 22. Його засновниками є Квітослава Бандурка, Божена Закалюжна та Володимир Закалюжний.

Додамо також, що на вул. Варшавській, 22 сьогодні знаходиться ЖК «Варшава Хоум».

Як повідомляв Львівський портал, нещодавно у Львові вперше взялися зносити незаконно зведений семиповерховий житловий будинок на вул. Личаківській, 259. Як проходить цей процес, дивіться тут.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *