ОСТАННІ НОВИНИ

У старовинному приміщенні на площі Міцкевича таки буде аптека

Наталя Дуляба

|

У приміщенні колишньої гомеопатичної аптеки на площі Міцкевича, 8 таки працюватиме фармацевтичний заклад. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив заступник міського голов из питань розвитку Андрій Москаленко, передає Львівський портал.

 

Незважаючи на те, що власник приміщення історичної аптеки, НАК «Надра України», запевнив посадовців, що на цьому місці працюватиме саме фармацевтика, мерія самостійно почала перевини з мережею однієї з найбільших аптек.

«Розпочали перемовини з однією з найбільших мереж, щоб вона уклала угоду і зайшла в історичне приміщення аптеки. І навіть не все тут було так, як очікувалось, угода погоджувалась кілька тижні. І ось офіційно найбільша мережа аптек “D.S.” підписала угоду з НАК “Надра України”», – написав Андрій Москаленко.

Водночас він зауважив, що всі історичні меблі всередині приміщення новий орендар зобов’язався зберегти.

Нагадаємо, на початку січня цього року аптека, яка діяла з 1920 року у приміщенні на площі Міцкевича, 8, переїхала через умови, які висунули «Надра України». Через це у мерії почали бити на сполох і пообіцяли, що в цьому будинку таки буде працювати аптека, а не якийсь інший комерційний заклад.

Як повідомляв Львівський портал, довкола трьох історичних аптек у місті розгорнулося чимало розмов. Так, на початку 2019 року розгорівся скандал довкола гомеопатичної аптеки на площі Міцкевича, 8. Згодом у хід пішло приміщення колишньої аптеки на розі вулиць Дорошенка та Словацького, де відкрили магазин нижньої білизни.

А нещодавно у старовинній аптеці «Під святим Миколаєм», що на розі вулиць Грушевського та Франка, відкрили супермаркет. Наприкінці минулого року мерія оштрафувала власника цього приміщення за те, що він демонтував історичні меблі.

Після цього у Львівській міськраді взялися напрацьовувати програму збереження історичних аптек. Одним із її заходів є проведення інвентаризації.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *