ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові проведуть інвентаризацію історичних аптек

Наталя Дуляба

|

Сьогодні, 12 квітня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв рішення про збереження історичних аптек. Про це повідомляє Львівський портал.

 

Працівники міського управління охорони історичного середовища разом із районними адміністраціями мають провести інвентаризацію історичних аптек, а отриману інформацію оприлюднити на Порталі відкритих даних мерії.

Таке рішення прийняли, аби «вжити заходи щодо обліку, запобігання руйнуванню або заподіяння шкоди, забезпечення захисту, збереження, утримання, відповідного використання особливо цінних історичних аптек Львова».

Нагадаємо, у Львівській міськраді взялися напрацьовувати програму збереження історичних аптек. Одним із її заходів є проведення інвентаризації.

Як повідомляв Львівський портал, довкола трьох історичних аптек у місті розгорнулося чимало розмов. Так, на початку 2019 року розгорівся скандал довкола гомеопатичної аптеки на площі Міцкевича, 8. Згодом у хід пішло приміщення колишньої аптеки на розі вулиць Дорошенка та Словацького, де відкрили магазин нижньої білизни.

А нещодавно у старовинній аптеці «Під святим Миколаєм», що на розі вулиць Грушевського та Франка, відкрили супермаркет. Наприкінці минулого року мерія оштрафувала власника цього приміщення за те, що він демонтував історичні меблі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *