ОСТАННІ НОВИНИ

Стало відомо, що буде в приміщенні старовинної аптеки на площі Міцкевича

Вероніка Рой

|

На місці аптеки на площі Міцкевича, 8, яка нещодавно переїхала у інше приміщення, буде також аптека, але орендарем буде інакшою юридичною особою. Про це сьогодні, 11 січня, під час брифінгу розповів заступник міського голови з питань розвитку Андрій Москаленко, передає кореспондент Львівського порталу.

 

За його словами, представники НАК «Надра Україна», який є власником будівлі, де функціонувала аптека, вже працюють над підписання угоди з іншою аптекою.

«Протягом останнього року тривав перемовний процес з історичним власником цього приміщення  – НАК «Надра Україна», який є орендарем і власне надає це приміщення в оренду тим чи іншим юридичним особам. Тут і справді історично була аптека, вона мала свій окремий профіль. Коли почала з’являтися інформація, що «Надра Україна» виставляють інші умови, які були неприйнятні для аптеки, то ми як місто сказали, що готові компенсовувати певну частину для того, аби аптека тут збереглася. Ми хотіли прописати в угоді, що місто буде третьою стороною. В кінці минулого року мали зустріч з керівником «Надра Україна», де отримали підтвердження, що аптека тут залишається. Вчора, проходячи повз, побачили, що тут висить оголошення про те, що аптека, яка тут проводила свою діяльність, переїжджає на іншу вулицю. Ми одразу провели робочу зустріч: запросили керівництво «Надра Україна», директора аптеки. На жаль, аптеці, яка проводила тут діяльність, не влаштовували умови, в якими вони працювали з «Надра України». Тому вони прийняли рішення про переїзд», – розповів Андрій Москаленко.

Також він зазначив, що до того моменту, поки на пл. Міцкевича,8 не запрацює інша аптека, то буде здійснюватися кожного дня перевірка приміщення.

«Нам вже озвучили назву аптеки, яка тут буде. І ми сподіваємося, що дійсно таки ця юридична особа підпише угоду і розпочне свою діяльність», – додав він.

У свою чергу, директорка управління охорони історичного середовища Лілія Онищенко розповіла, що аптека у тому приміщенні, де вона є зараз, існує з 1920 року.

«Аптека не дожила фактично рік до свого століття, бо вона відкрилася у 1920 році. Це приміщення було облаштоване спеціально під аптеку. І в той час було дуже престижно, щоб будинки, які будувалися за кошти приватних інвесторів, мали на перших поверхах аптеки. Вони були поширені і якраз на початку 20 століття усі аптеки переробляли свої інтер’єри на сучасні. Тобто робили меблі у стилі сецесії. І тоді власник запросив архітектора Генріха Зарембо, який зробив проект цих меблів. Вони збереглися в незмінному вигляді, зберігся і весь інтер’єр: стелі, стіни. Стільки років минуло і ми могли б відсвяткувати 100 років з цими орендарями, які тут були з 1996 року, а перед тим вони були як державне підприємство. Але на жаль, вони вирішили покинути це приміщення. В принципі, вони могли залишитися, бо умови, які запропонувало місто, були дуже добрі. Місце тут також хороше, бо багато людей знають цю аптеку», – повідомила вона.

По завершенню брифінгу представники мерії вивісили на вітринах приміщення таблички з написом про те, що в цьому приміщенні буде функціонувати аптека.

Додамо, що згідно з вивіски, яка висить на вітрині приміщення, гомеопатична аптека переїхала за адресою вул. Зелена , 115 Б.

Фото: Львівський портал, Facebook-сторінка Лілії Онищенко

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *