ОСТАННІ НОВИНИ

В Парку культури збираються збудувати готель Hilton

Наталя Дуляба

|

На території колишнього музею історії військ Прикарпатського військового округу, що до 1995 року знаходився у Парку культури, планують збудувати готель всесвітньо відомої мережі Hilton. Про це сьогодні, 5 квітня, повідомив міський голова Львова Андрій Садовий під час засідання виконавчого комітету, передає кореспондент Львівського порталу.

 

«Минулого року ми прийняли ухвалу, яка дозволяє будівництво готелю на місці музею Радянської армії… Хочуть збудувати готель, здається, Hilton. Половина будівлі – це має бути класичний готель, інша половина – апарт-готель. Це є дуже серйозний проект. Це має бути споруда високого архітектурного рівня, витвір мистецтва. Були дебати щодо поверховості, ми пішли на певні ризики, дозволили розпочати цей процес», – розповів Андрій Садовий.

За його словами, забудовник погодився виділити кошти на реконструкцію Парку культури.

«Забудовник дав згоду профінансувати роботи з приведення парку до пуття. Мова йшла про якісь мільйони гривень. Йому вигідно профінансувати реконструкцію парку, щоб з його готелю був перфектний вид», – додав Андрій Садовий.

Будівля колишнього музею історії військ Прикарпатського військового округу

Він також висловив невдоволення, що посадовці мерії досі не владали питання реконструкції Парку культури коштом забудовника готелю. Мер також наголосив, що потрібно напрацювати концепцію розвитку парку, зокрема, запропонував спорудити концерт-хол, адже організатор джазового фестивалю щороку вимушений витрачати власні кошти на встановлення тимчасової споруди.

Нагадаємо, восени минулого року Львівська міська рада дозволила продати ТзОВ «Апартготель» 1 га землі на вул. Лижв’ярській, на якій розташований колишній музей історії військ Прикарпатського військового округу.

Керівником ТзОВ «Апартготель» є Олексій Різник, ім’я якого у пресі згадують як адвоката депутата Львівської міської ради та бізнесмена Григорія Козловського. Під час голосування у сесійній залі останній, до речі, заявляв про конфлікт інтересів.

Згодом земельну ділянку міська рада продала ТзОВ «Апартготель» за 18,5 млн грн.

Як відомо, Григорію Козловському належить винниківський футбольний клуб «Рух», «Гранд Готель», заклад «Королівська пивоварня» та Винниківська тютюнова фабрика. Також він є співвласником будівельної компанії Avalon Inc., яка зводитиме першу у Львові 25-поверхівку.

1 березня 2018 року Григорій Козловський також відкрив на площі Ринок, 36, що неподалік із виставленим на аукціон приміщенням, ресторан «36 по» із гігантським акваріумом.

Як повідомляв Львівський портал, упродовж останніх кількох місяців фірми Григорія Козловського або осіб, що до нього наближені, встигли придбати кілька об’єктів нерухомості на площі Ринок.

Торік восени міська рада за 5 млн грн продала підвальне приміщення на площі Ринок, 31. Його купило ТзОВ «Холдинг «Гранд Готель», власником якого є Григорій Козловський. У грудні фірма його бізнес-партнера викупила приміщення першого поверху у кам’яницях №12, №13 на площі Ринок. А на початку цього року новостворена фірма екс-воротаря «Руху» купила цілий будинок на вул. Шевській, 10.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *