ОСТАННІ НОВИНИ

Правоохоронці склали протокол на п'яного голову дільничої виборчої комісії у Львові

Соломія Головіна

|

У Львові на голову дільничної виборчої комісії склали протокол через те, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння. Про це Львівському порталу повідомили у відділі комунікації поліції у Львівській області.

 

Як зазначається, у Залізничний відділ поліції надійшло повідомлення про те, що поблизу однієї з виборчих дільниць виник конфлікт за участі голови ДВК.

Як встановили правоохоронці, голова дільничної виборчої комісії перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Складено адміністративні матеріали за ст.179 (розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв на виробництві) КУпАП.

«Станом на 15.00 до поліції надійшло 37 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства на Львівщині під час голосування. За всіма цими повідомленнями проводяться перевірки – з них сім отримали підтвердження», – зазначив начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області генерал поліції третього рангу Валерій Середа.

Так, у Франківський відділ поліції надійшли повідомлення про те, що поблизу однієї з виборчих дільниць невідомий чоловік «представляється журналістом та цікавиться у громадян за кого вони проголосували», а також звернулась львів’янка, котра заявила, що під час голосування «виявила у списках виборців навпроти свого прізвища чужий підпис».

У Сокальське відділення поліції надійшло повідомлення від голови однієї з дільничних виборчих комісій про те, що члени комісії помилково зіпсували п’ять виборчих бюлетенів, проштампувавши «ВИБУВ» навпроти прізвища одного з кандидатів на посаду Президента України.

В інших повідомленнях йшлось про розміщення та розповсюдження агітаційної та дискредитуючої інформації щодо кандидатів на посаду Президента України, фотографування з виборчими бюлетенями та інше. Відомості про повідомлення внесені у Журнал єдиного обліку, проводяться перевірки.

Окрім того, сьогодні, 31 березня, одне із львівських видань оприлюднило на своїй інтернет-сторінці інформацію про те, що в окремих районах на Львівщині працівники поліції нібито фотографують посвідчення членів виборчих комісій.

«За цим повідомленням призначено службове розслідування. Ні я, ні мої заступники таких вказівок не давали», – зазначив Валерій Середа.

Як повідомляв Львівський портал, в Україні станом на 15.00  явка виборців складає 44,79% за даними 134 територіальних виборчих округів із 199.

Нагадаємо, загалом в Україні участь у президентських виборах хотіли взяти 44 кандидати. Втім після того, як кілька осіб зняли свої кандидатури, список звузився до 39 людей. У виборчих бюлетенях будуть вказані прізвища 39 осіб, ставити штамп «вибув» не будуть.

Із остаточним переліком осіб, що хочуть стати Президентом України, можна ознайомитися тут.

На Львівщині за президента голосуватимуть майже 2 мільйони виборців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *